Τελευταία Νέα

Οι θύελλες "απογείωσαν" την παραγωγή αιολικής ενέργειας στη Σκωτία

Οι θύελλες
Η παραγωγή ξεπέρασε τα  1,3 εκατομμύρια μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας τον Φεβρουάριο
Οι ανεμογεννήτριες στη Σκωτία παρήγαγαν πάνω από 1,3 εκατομμύρια μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας, τον Φεβρουάριο, καταγράφοντας  αύξηση 43% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του  WWF Σκωτίας.
Σύμφωνα με το CNBC, την περασμένη Δευτέρα  η παραγωγή των ανεμογεννητριών κάλυψε κατά μέσο όρο το 162%, των «ηλεκτρικών αναγκών» των νοικοκυριών που «ισοδυναμεί με το 67% του συνόλου των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της Σκωτίας" για τον Φεβρουάριο.
"Χάρη στον συνδυασμό της αυξημένης χωρητικότητας και των ισχυρότερων ανέμων η παραγωγή ήταν πάνω από τα  2/5 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους," δήλωσε ο  Lang Banks, διευθυντής του WWF Σκωτίας.
"Αυτή η ισχύ  μπορεί να παρέχει το ισοδύναμο των ηλεκτρικών αναγκών σχεδόν τεσσάρων εκατομμυρίων νοικοκυριών», πρόσθεσε.
"Η αιολική ενέργεια δημιούργησε χιλιάδες θέσεις εργασίας και συμβάλλει ώστε η Σκωτία να απαλλαγεί από πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους ρυπογόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κάθε μήνα."
Τον Φεβρουάριο το Ηνωμένο Βασίλειο χτυπήθηκε από την θύελλα Doris και  ισχυροί άνεμοι έπληξαν μεγάλα τμήματα της χώρας.
Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, στη βόρεια Ουαλία, η μέγιστη ταχύτητα ανέμου έφθασε πάνω από 94 μίλια την ώρα.
Στη Σκωτία  βρίσκεται το 25% των υπεράκτιων πόρων αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Σκωτίας.
Οι αρχές θέλουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να παράγουν την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2020.
"Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι πολύ ισχυροί άνεμοι όλο το μήνα συνέβαλαν στην ενίσχυση της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχεται στο εθνικό δίκτυο από τις ανεμογεννήτριες της Σκωτίας», δήλωσε η εκπρόσωπος της  WeatherEnergy, Karen Robinson.
«Τον  Φεβρουάριο είχαμε επίσης μερικές ημέρες, όπου η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικά πάρκα υπερέβη την συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για μια ολόκληρη ημέρα», πρόσθεσε η Robinson. "Αυτό είναι ένα επίτευγμα."


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης