Εγκρίθηκε η κατασκευή δύο αιολικών πάρκων ισχύος 22 MW στην Αιτωλοακαρνανία

Εγκρίθηκε η κατασκευή δύο αιολικών πάρκων ισχύος 22 MW στην Αιτωλοακαρνανία
Τα αιολικά πάρκα θα κατασκευαστούν από τις εταιρείες «ΓΚΑΜΕΣΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.» και «Vatora Ενέργεια Α.Ε.».
Την θετική γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έλαβαν δύο νέα αιολικά πάρκα στην περιοχή των Δήμων Αμφιλοχίας και Ναυπακτίας συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 22 MW.
Στον Δήμο Αμφιλοχίας πρόκειται να κατασκευαστεί αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 16 MW, με τις ανεμογεννήτριες να τοποθετούνται  στις θέσεις «Βελανιδιά», «Ζαφήρη» και «Πηγαδούλα».
Ο αιολικός σταθμός θα αποτελείται από οκτώ ανεμογεννήτριες ονομαστικής ισχύος 2 MW η καθεμία.
Φορέας του έργου είναι η εταιρεία «ΓΚΑΜΕΣΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.».
Πλησιέστεροι στον αιολικό σταθμό οικισμοί είναι ο Στάνος στα 1.225 μέτρα και η Κατούνα στα 2.560 μέτρα, ενώ η πόλη της Αμφιλοχίας απέχει πάνω από 5 χλμ. από την πλησιέστερη ανεμογεννήτρια.
Στον Δήμο Ναυπακτίας πρόκειται να κατασκευαστεί αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 6 MW με τις ανεμογεννήτριες να τοποθετούνται στη θέση «Ελληνικό».
Ο αιολικός σταθμός θα αποτελείται από τρειςανεμογεννήτριες ονομαστικής ισχύος 2 MW η καθεμία.
Ένα τμήμα του οικοπέδου εγκατάστασης να βρίσκεται εντός των ορίων της Τοπικής Ενότητας Βελβίνας με το κύριο τμήμα του έργου να βρίσκεται εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Αντιρρίου.
Η διασύνδεση του αιολικού πάρκου με το δίκτυο θα γίνει μέσω νέας εναέριας διπλής γραμμής Μέσης Τάσης (ΜΤ) με τον Υποσταθμό (Υ/Σ) 20/150KV «Πιτσιναίικα», που θα κατασκευαστεί βόρεια του έργου.
Φορέας του έργου είναι η εταιρεία «Vatora Ενέργεια Α.Ε.».

Αρχική δημοσίευση: 01/03/2017 10:45

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης