Τελευταία Νέα

Καλιφόρνια: Αύξηση της παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας φέτος

Καλιφόρνια: Αύξηση της παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας φέτος
, οι αναλυτές  σύμφωνα με το CNBC επισημαίνουν ότι η έκρηξη στην υδροηλεκτρική ενέργεια θα μπορούσε να συμπιέσει περαιτέρω τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας,
Οι καταιγίδες του χειμώνα στην Καλιφόρνια παρήγαγαν ένα σημαντικό απόθεμα χιονιού σε ολόκληρη την περιοχή και σε συνδυασμό με την αύξηση των επιπέδων της λίμνης, θέτουν τις βάσεις για σημαντική αύξηση στην παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας φέτος.
Ωστόσο, οι αναλυτές  σύμφωνα με το CNBC επισημαίνουν ότι η έκρηξη στην υδροηλεκτρική ενέργεια θα μπορούσε να συμπιέσει περαιτέρω τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι το οποίο θα ήταν ένα δυσάρεστο νέο, τελικά, για τους ανεξάρτητους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.
"Όσο πιο πολύ υδροηλεκτρική ενέργεια έχουμε, τόσο λιγότερο θα είναι το φυσικό αέριο," δήλωσε ο αναλυτής της Citi Anthony Yuen σε συνέντευξή του στο CNBC.
Ο ίδιος εκτιμά πως η υδροηλεκτρική παραγωγή στη Δυτική Ακτή θα είναι ισχυρότερη λόγω το άφθονου χιονιού φέτος.
Στα τέλη Φεβρουαρίου τα επίπεδα χιονοπτώσεων και το νερό στο Pacific Northwest " βρίσκονταν σε επίπεδα ελαφρώς άνω του μέσου όρου», σύμφωνα με τον Tony Usibelli, υπεύθυνο ενέργειας και κλιματικής πολιτικής στο Washington State Department of Commerce.
Η Καλιφόρνια εισάγει υδροηλεκτρική ενέργεια από την περιοχή του Βορειοδυτικού Ειρηνικού.
Η Πολιτεία της Ουάσιγκτον δεν καταναλώνει το σύνολο της υδροηλεκτρικής ενέργειας που παράγει και έτσι η επιπλέον  παραγόμενη ποσότητα πωλείται σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε όλη την περιοχή.
Η Πολιτεία της Ουάσιγκτον, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και καταναλωτής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από υδροηλεκτρικά φράγματα.
Ο Swami Venkataraman αναλυτής της Moody’s, επεσήμανε ότι  ο ανταγωνισμός από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατά τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια -  κυρίως από την αιολική και την ηλιακή- έχει ως αποτέλεσμα να ασκούνται πιέσεις στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.
Η επιστροφή στην υδροηλεκτρική ενέργεια πρόκειται να επιδεινώσει το πρόβλημα. "

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης