Τελευταία Νέα

Τα υπεράκτια αιολικά πάρκα παρέχουν φθηνότερη ενέργεια στη Βρετανία από τους νέους πυρηνικούς σταθμούς

Τα υπεράκτια αιολικά πάρκα παρέχουν φθηνότερη ενέργεια στη Βρετανία από τους νέους πυρηνικούς σταθμούς
Τα υπεράκτια αιολικά πάρκα αναμένεται ότι θα εξασφαλίσουν μια συμφωνία με την κυβέρνηση χαμηλότερη από τις 92,50 λίρες ανά μεγαβατώρα που συμφωνήθηκαν για τον πυρηνικό σταθμό Hinkley Point C
Τα υπεράκτια αιολικά πάρκα θα μπορούσαν να παρέχουν φθηνότερη ενέργεια στη Βρετανία από τους νέους πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής της χώρας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις Βρετανών αναλυτών του τομέα ενέργειας στον Guardian, τα υπεράκτια αιολικά πάρκα αναμένεται ότι θα εξασφαλίσουν μια συμφωνία με την κυβέρνηση χαμηλότερη από τις 92,50 λίρες ανά μεγαβατώρα που συμφωνήθηκαν για τον πυρηνικό σταθμό Hinkley Point C.
«Δεν θα εκπλαγούμε αν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας από τα υπεράκτια αιολικής "εκκαθαρίσουν" τις τιμές του Hinkley», είπε χαρακτηριστικά αναλυτής στον Guardian, ο οποίος δήλωσε εξαιρετικά αισιόδοξος για το μέλλον των υπεράκτιων.
"Δεν νομίζω ότι υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με την πολιτική δέσμευση οποιουδήποτε μέρους, εκτός ίσως από το Ukip, σε σχέση με τη σημασία της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.
Νομίζω ότι εκεί βρίσκεται ένα απίστευτα υγιές μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης