Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΗΠΑ: H αιολική ενέργεια ξεπέρασε για πρώτη φορά την υδροηλεκτρική

ΗΠΑ: H αιολική ενέργεια ξεπέρασε για πρώτη φορά την υδροηλεκτρική
Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας είναι σήμερα πάνω από 82.000 MW, και υπερβαίνει το 80.000 MW της  υδροηλεκτρικής παραγωγικής ικανότητας
H εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ στα τέλη του 2016 υπερέβη την υδροηλεκτρική παραγωγική ικανότητα, για πρώτη φορά, σύμφωνα με το  American Wind Energy Association’s (AWEA) U.S. Wind Industry Fourth Quarter 2016 Market Report,  που  κυκλοφόρησε την Πέμπτη 9/2/2017.
Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής από το εργοστάσιο συναρμολόγησης της General Motors στο Arlington του Texas,ο Διευθύνων Σύμβουλος της AWEA Tom Kiernan  ανέφερε ότι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ είναι σήμερα πάνω από 82.000 MW, και υπερβαίνει το 80.000 MW εγκατεστημένης υδροηλεκτρικής παραγωγικής ικανότητας.
Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας στο τέλος του τρίτου τριμήνου 16 ήταν 75.716 MW.
Σύμφωνα με την έκθεση της AWEA, ο κλάδος της αιολικής ενέργειας στις  ΗΠΑ είχε εγκατεστημένη νέα ισχύ 6.748 MW το τέταρτο τρίμηνο του 16,  και ήταν το δεύτερο καλύτερο  τρίμηνο απόι τότε που διατηρούν στοιχεία.
Ο Kiernan δήλωσε ότι περίπου 18.000 MW της αιολικής δυναμικότητας είναι σε στάδιο ανάπτυξης, και αντιπροσωπεύουν επενδύσεις περίπου 60 δις. δολ. τα επόμενα έξι χρόνια.
Επίσης, ο Rob Threlkeld, διευθυντής-ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την GM, είπε ότι το ήμισυ της ενέργειας που χρησιμοποιείται στις εγκαταστάσεις  της εταιρείας στο Arlington προέρχεται από την αιολική ενέργεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης