Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Κομισιόν ενέκρινε κρατικές ενισχύσεις ύψους 9,3 δισ. ευρώ για τρία έργα ΑΠΕ στη Γαλλία

Η Κομισιόν ενέκρινε κρατικές ενισχύσεις ύψους 9,3 δισ. ευρώ για τρία έργα ΑΠΕ στη Γαλλία
Η Γαλλία θα επιδοτεί δύο project ηλιακής ενέργειας και ένα υδροηλεκτρικής ενέργειας συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 660 MW για τα επόμενα 20 χρόνια.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα (10/2) την κρατική ενίσχυση από την Γαλλική κυβέρνηση τριών έργων ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, που θα ενισχύσουν την εγκατεστημένη ισχύ ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας κατά 660 MW.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο project ηλιακής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος περίπου 600 MW, τα οποία θα επιδοτούνται για 20 χρόνια με το ποσό των 439 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, δηλαδή συνολικά με 8,8 δισ. ευρώ.
Το τρίτο project αφορά την κατασκευή υδροηλεκτρικού εργοστασίου εγκατεστημένης ισχύος περίπου 60 MW, το οποίο θα επιδοτείται για 20 χρόνια με το ποσό των 25 εκατομμυρίων ετησίως, δηλαδή συνολικά με 500 εκατομμύρια ευρώ.
Τα έργα αυτά θα επιτρέψουν στη Γαλλία να επιτύχει το στόχου της για την κάλυψη του 23% των ενεργειακών της αναγκών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έως το 2020.
Η Επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager δήλωσε, ότι «αυτές οι πρωτοβουλίες της Γαλλίας θα τονώσουν την αύξηση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και θα παρέχουν ασφάλεια στον τομέα, ενώ περιορίζεται όσο το δυνατόν η κρατική στήριξη».
Πρόσθεσε δε, ότι «αυτή είναι μια πολύ σημαντική ισορροπία για την Ευρώπη, όσον αφορά την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης