Τελευταία Νέα

WindEurope: Η αιολική ενέργεια ξεπέρασε σε εγκατεστημένη ισχύ τον άνθρακα το 2016

WindEurope: Η αιολική ενέργεια ξεπέρασε σε εγκατεστημένη ισχύ τον άνθρακα το 2016
Η εγκατεστημένη ηλεκτρική ενέργεια από αιολικά πάρκα στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 8% στα 153,7 GW και πλέον καταλαμβάνει μερίδιο 16,7% της εγκατεστημένης ισχύος.
Τα αιολικά πάρκα που τέθηκαν σε λειτουργία στην Ευρώπη το 2016, προσέθεσαν περισσότερη εγκατεστημένη ισχύ στο ηλεκτρικό δίκτυο της Γηραιάς Ηπείρου από οποιαδήποτε άλλη μορφή ενέργειας, με αποτέλεσμα η αιολική ενέργεια να ξεπεράσει σε εγκατεστημένη ισχύ τον άνθρακα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η WindEurope.
Ειδικότερα, η εγκατεστημένη ηλεκτρική ενέργεια από αιολικά πάρκα στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 8% στα 153,7 GW και πλέον καταλαμβάνει μερίδιο 16,7% της εγκατεστημένης ισχύος, προσπερνώντας τον άνθρακα ως η δεύτερη μεγαλύτερη δυνητική πηγή ενέργειας.
Η Νο1 πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας παρέμεινε η καύση φυσικού αερίου, διατηρώντας το μεγαλύτερο μερίδιο της εγκατεστημένης ισχύος.
Σύμφωνα με την έκθεση της WindEurope, οι επενδύσεις στην αιολική ενέργεια αυξήθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ των 27,5 δισ. ευρώ το 2016, αυξημένες κατά 5% σε σύγκριση με το 2015.
Σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας η ισχύς των αιολικών πάρκων έφθασε το 2016 σχεδόν τις 300 TWh, δίνοντας στον τομέα της αιολικής ενέργειας μερίδιο 10,4% της ζήτησης.
Η WindEurope επισημαίνει, ότι σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η αιολική ενέργεια είναι ακόμη πίσω από την παραγωγή με καύση άνθρακα, λόγω του ότι οι ανεμογεννήτριες λειτουργούν αναλόγως με την ένταση των ανέμων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης