Τελευταία Νέα

Η Statoil ξεκίνησε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη Βρετανία από το αιολικό πάρκο Dudgeon

Η Statoil ξεκίνησε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη Βρετανία από το αιολικό πάρκο Dudgeon
Προς το παρόν τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια 6.000 σπίτια, ενώ σε πλήρη λειτουργία σε λίγο καιρό θα τροφοδοτεί 400.000 νοικοκυριά στη Μεγάλη Βρετανία.
Τις πρώτες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας άρχισε να παραδίδει η Statoil στη Μεγάλη Βρετανία από το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Dudgeon, που βρίσκεται 32 χλμ. ανοιχτά των Βρετανικών ακτών, όπως ανακοίνωσε η Νορβηγική ενεργειακή εταιρεία.
Η Statoil ανακοίνωσε, ότι αυτή τη στιγμή λαμβάνουν ηλεκτρική ενέργεια από την πρώτη παραγωγή των ανεμογεννητριών περίπου 6.000 σπίτια στη Μεγάλη Βρετανία.
Όταν θα είναι πλήρως λειτουργικό αργότερα μέσα στο 2017, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε περισσότερα από 400.000 σπίτια.
Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο αποτελείται από 67 ανεμογεννήτριες των 6 MW με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 402 MW, που παράγουν 1,73 TWh ανά έτος, που ισοδυναμεί με την κατανάλωση που κάνουν περισσότερα από 400.000 νοικοκυριά στη Μεγάλη Βρετανία.
Ιδιοκτήτες του αιολικού πάρκου είναι η  Statoil, μαζί με τις Statkraft και Masdar, μέσω της κοινοπραξίας Dudgeon Offshore Wind Limited.
Η Statoil και η Statkraft είναι οι δύο κορυφαίες Νορβηγικές εταιρείες ενέργειας και η Masdar είναι ένας διεθνής επενδυτής σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τη βιώσιμη τεχνολογία με έδρα το Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης