Vestas: Η αιολική ενέργεια γίνεται πιο ανταγωνιστική

tags :
Vestas: Η αιολική ενέργεια γίνεται πιο ανταγωνιστική
Οι υπεράκτιες επενδύσεις αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη ανήλθαν σε 18,2 δις. ευρώ το περασμένο έτος, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της WindEurope
Η αιολική ενέργεια μπορεί να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της στην αγορά, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας αιολικής ενέργειας  Vestas, η οποία ανακοίνωσε τα ετήσια αποτελέσματά της σήμερα Τετάρτη 8/2/2017.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τις επιδόσεις το 2016,"  δήλωσε ο Anders Runevad στο  CNBC.
"Η αιολική ενέργεια συνεχίζει να αυξάνει την ανταγωνιστικότητά της στο χώρο» πρόσθεσε.
Μεταξύ άλλων, ο Runevad επεσήμανε ότι τα  έσοδα  ύψους 10,24 δις. ευρώ (11 δις.$) -  αυξημένα κατά 22%– συνοδεύτηκαν από  "ρεκόρ" πρόσληψης, της τάξης των 10,5 γιγαβάτ  και "καλή ταμειακή ροή".
Οι υπεράκτιες επενδύσεις αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη ανήλθαν σε 18,2 δις. ευρώ το περασμένο έτος, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της WindEurope.
Σχολιάζοντας την αμερικανική αγορά, ο  Runevad δήλωσε ότι «δεν θα κάνει εικασίες για την πολιτική των ΗΠΑ».
«Για εμάς, αυτό που κινεί την αγορά (των ΗΠΑ), η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο ... είναι ο κύκλος PTC (παραγωγή, πίστωση φόρου), που παρέχει μια σταθερότητα, τουλάχιστον μέχρι το 2022. "
Η Vestas δεν είχε προβλέψει να προχωρήσει σε αλλαγές στο τρέχον PTC πρόσθεσε ο Runevad.
Για το 2017, η Vestas αναμένει τα έσοδα να είναι μεταξύ € 9.250 εκατ. και € 10.250 εκατ., συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από υπηρεσίες , που αναμένονται να αυξηθούν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης