Τελευταία Νέα

EIA: Η εγκατεστημένη ισχύς της πυρηνικής ενέργειας θα αυξηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο

EIA: Η εγκατεστημένη ισχύς της πυρηνικής ενέργειας θα αυξηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο
Εξήντα πυρηνικοί αντιδραστήρες είναι υπό κατασκευή σε παγκόσμιο επίπεδο, που θα έχουν συνολική παραγωγική ικανότητα περίπου 60.000 MW.
Η παγκόσμια εγκατεστημένη ισχύς της πυρηνικής ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω με την προσθήκη και νέων πυρηνικών αντιδραστήρων στους 449 που λειτουργούν σήμερα σε 31 χώρες σε όλο τον κόσμο με βάση τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), αναφέρει σε έκθεσή της η ΕΙΑ.
Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της πυρηνικής ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπερνά σύμφωνα με την ίδια έκθεση τα 390.000 MW.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΟΑΕ υπάρχουν 60 αντιδραστήρες υπό κατασκευή σε παγκόσμιο επίπεδο με συνολική ισχύ 59.917 MW, όταν τεθούν σε λειτουργία.
Η υψηλότερη μελλοντική παραγωγική ικανότητα θα εγκατασταθεί στην Κίνα με 20.500 MW από 20 αντιδραστήρες.
Η Ρωσία κατέχει τη δεύτερη θέση, με συνολική χωρητικότητα 5.468 MW από επτά αντιδραστήρες, ακολουθούμενη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην τρίτη θέση με 5.380 MW από τέσσερις αντιδραστήρες.
Το δε μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο των ΗΠΑ, το Palo Verde κοντά στο Φοίνιξ της Αριζόνα, κατατάσσεται μόλις 9ο μεταξύ των μεγαλύτερων εργοστασίων στον κόσμο.
Ο κατάλογος των μεγαλύτερων πυρηνικών σταθμών έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, όπως επισημαίνει η ΕΙΑ, καθώς τρία εργοστάσια στην Ιαπωνία με δυνατότητα παραγωγής άνω των 4.000 MW το καθένα ανέστειλαν τη λειτουργία τους μετά το ατύχημα στη Φουκουσίμα.
Ο μεγαλύτερος εν λειτουργία πυρηνικός σταθμός στον κόσμο είναι το εργοστάσιο Bruce Nuclear Generating Station, που βρίσκεται στη λίμνη Huron στο Οντάριο του Καναδά, με παραγωγική ικανότητα 7.276 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης