ΗΠΑ: Αύξηση 25% στις νέες θέσεις εργασίας στην αγορά ηλιακής ενέργειας

ΗΠΑ: Αύξηση 25% στις νέες θέσεις εργασίας στην αγορά ηλιακής ενέργειας
Μια στις 50 νέες θέσεις εργασίας, το περασμένο έτος, ήταν στην ηλιακή βιομηχανία, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 260.000 εργαζομένους
Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 7 ετών αυξήθηκε η απασχόληση στην ηλιακή βιομηχανία των ΗΠΑ το  2016 - με την ανάπτυξη να περιλαμβάνει τους τομείς, της μεταποίησης, των πωλήσεων και των εγκαταστάσεων - καθώς η ζήτηση για καθαρή ενέργεια διογκώθηκε.
Μια στις 50 νέες θέσεις εργασίας το περασμένο έτος  ήταν στην ηλιακή βιομηχανία, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 260.000 εργαζομένους, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα Τρίτη 7/2/2017 το "The Solar Foundation", μη κερδοσκοπική επιχείρηση με έδρα την Ουάσιγκτον.
Οι νέες θέσεις εργασίας είναι αυξημένες κατά 25% σε σχέση με το 2015, και είναι η μεγαλύτερη  άνοδος από το 2010  όταν ξεκίνησε η καταγραφή στοιχείων.
Οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης των SunPower Corp., SunRun Inc. και Canadian Solar Inc. σχεδιάζουν  αύξηση 29% στην εγκατεστημένη ισχύ το τρέχον έτος.
Στις ΗΠΑ το κόστος των ηλιακών εγκαταστάσεων μειώνεται, καθιστώντας τα πάνελ περισσότερο ανταγωνιστικά σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα.
Αυτό είναι κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί - παρά την υπόσχεση του Προέδρου Donald Trump για ενίσχυση της βιομηχανίας του άνθρακα -και η καθαρή ενέργεια θα γίνει μια αξιόπιστη πηγή απασχόλησης, δήλωσε ο Andrea Luecke, εκτελεστικός διευθυντής της Solar Foundation.
Όμως η ανάπτυξη ηλιακών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ επιβραδύνεται.
Οι συνολικές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις του τρέχοντος έτους αναμένεται να είναι στα 10,8 GW, μετά από μια αύξηση 72 % που σημειώθηκε το 2016 στα 12,4 GW το 2016, σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance.
Ο αριθμός των θέσεων εργασίας θα αυξηθεί κατά 10%το 2017, δήλωσε ο Luecke.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης