Τελευταία Νέα

Ιράν: Ενέκρινε ξένες επενδύσεις ύψους 3 δισ. δολ. για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ιράν: Ενέκρινε ξένες επενδύσεις ύψους 3 δισ. δολ. για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Το τελευταίο διάστημα, χώρες της Μέσης Ανατολής και Ασίας άρχισαν να εργάζονται για την ανάπτυξη των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, σχεδιάζοντας να μειώσουν σταδιακά την κατανάλωση πετρελαίου
To Ιρανικό υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε αιτήσεις για συνολικά 3 δισ. δολ. ξένες επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Hamid Chitchian.
Σύμφωνα με το παρκτορείο Sputnik, πρόκειται για αιτήσεις για επενδύσεις σε έργα 1.500 MW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως είπε σε ομιλία του ο Chitchian.
Ο Ιρανός υπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα του σχεδιάζει μέχρι το 2030 να δημιουργήσει ανανεώσιμες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 75.000 MW, τονίζοντας ότι το Ιράν έχει δεσμευθεί να μειώσει τις επιπτώσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου και έχει προετοιμάσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επέκταση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Το τελευταίο διάστημα, χώρες της Μέσης Ανατολής και Ασίας άρχισαν να εργάζονται για την ανάπτυξη των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, σχεδιάζοντας να μειώσουν σταδιακά την κατανάλωση πετρελαίου.
Ενδεικτικά, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για χρήση στο εσωτερικό και για εξαγωγή, ως μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης για το 2030, με έμφαση στην αιολική, ηλιακή και πυρηνική ενέργεια.
Η Κίνα ανακοίνωσε, τον Ιανουάριο ότι θα επενδύσει 359.800.000.000 δολ. για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Στην Ινδία, η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ReNow Power χορηγήθηκε με 390 εκατομμύρια δολ. για να υποστηρίξει την ηλιακή και αιολική ενέργεια στα σχέδια της εταιρείας σε ολόκληρη τη χώρα.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης