Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Ιταλική Enel Green Power υπερδιπλασίασε την ηλεκτροπαραγωγή της από ΑΠΕ το 2016

Η Ιταλική Enel Green Power υπερδιπλασίασε την ηλεκτροπαραγωγή της από ΑΠΕ το 2016
Με τα έργα αυτά σύμφωνα με την Enel, η εταιρεία καλύπτει τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες περίπου 1,8 εκατομμυρίων νοικοκυριών.
Η Ιταλική ενεργειακή εταιρεία Enel Green Power έκανε ρεκόρ προσθήκης παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο χαρτοφυλάκιο της το 2016 φθάνοντας τα 2.018 MW από 900 MW το 2015, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.
Ειδικότερα, από τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που ολοκλήρωσε το 2016 στη Λατινική Αμερική, προστέθηκαν στο χαρτοφυλάκιο της 102 MW από το υδροηλεκτρικό πάρκο Apiacas στη Βραζιλία, 542 MW από εγκαταστάσεις ηλιακής και αιολικής ενέργειας στη Χιλή και 229 MW από αιολικά πάρκα στο Μεξικό.
Ακόμη, προστέθηκαν 470 MW από εγκαταστάσεις ηλιακής και αιολικής ενέργειας στη Νότια Αφρική και 473 MW αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ,
Με τα έργα αυτά σύμφωνα με την Enel, η εταιρεία εκτός του ότι καλύπτει τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες περίπου 1,8 εκατομμυρίων νοικοκυριών, συμβάλει στην αποτροπή της εκπομπής στην ατμόσφαιρα περίπου 4,1 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα.
Η εταιρεία σχεδιάζει να επικεντρωθεί το 2017 σε έργα στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.
Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής η Enel κατασκευάζει την φωτοβολταϊκή μονάδα Ituverava με παραγωγική ικανότητα 254 MW η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία κατά το α΄ εξάμηνο του 2017.
Επίσης, κατασκευάζει το 292 MW φωτοβολταϊκό πάρκο Nova Olinda, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο που κατασκεύασε ποτέ μέχρι σήμερα η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης