Τελευταία Νέα

Αξιοποίηση της γεωθερμικής πηγής στη Νέα Απολλωνία προς όφελος των αγροτών

Αξιοποίηση της γεωθερμικής πηγής στη Νέα Απολλωνία προς όφελος των αγροτών
Η ετήσια κατανάλωση θερμικής ενέργειας της συγκεκριμένης μονάδας είναι 2.869 Kwh.
Η Βόρεια Ελλάδα είναι γνωστό ότι διαθέτει σημαντικές γεωθερμικές πηγές σε διαφορετικά βάθη και αυτά που βρίσκονται σε θεωρητικά μικρά βάθη (100-1500 μ) είναι και τα πλέον αξιοποιήσιμα και ενδείκνυται για γεωθερμική εκμετάλλευση, όπως η γεωθερμική πηγή στην Νέα Απολλωνία.
Σε αυτή την όμορφη γωνιά του Νομού Θεσσαλονίκης υπάρχει διαθέσιμο γεωθερμικό πεδίο, που μετά τη διαπίστωσή του δεν έχει αξιοποιηθεί.
Αυτό όμως στο άμεσο διάστημα θα αλλάξει, καθώς και τη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της περιοχή.
Όλο το έργο, σε αυτό το πρώτο μέρος του πλάνου, θα πραγματοποιηθεί σε τρία τμήματα.
Το πρώτο τμήμα αναμένεται να περιλαμβάνει την αξιοποίηση της γεωθερμίας σε έκταση 1.132 στρεμμάτων.
Το δεύτερο τμήμα περιλαμβάνει εκμετάλλευση έκτασης 610 στρεμμάτων και το τρίτο τμήμα περιλαμβάνει εκμετάλλευση έκταση 854 στρεμμάτων.
Η θερμική ενέργεια στο πρώτο τμήμα θα αξιοποιηθεί για τη θέρμανση των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων καλλιέργειας τομάτας και αγγουριού, συνολικής έκτασης 15 στρεμμάτων.
Η ετήσια κατανάλωση θερμικής ενέργειας για τα θερμοκήπια που βρίσκονται σε αυτή την περιοχή είναι 2.331 κιλοβατώρες και η θερμοκρασία του γεωθερμικού ρευστού είναι 40–42 βαθμοί Κελσίου.
Το δεύτερο τμήμα περιλαμβάνει την αξιοποίηση της ενέργειας σε καλλιεργούμενη έκταση 18 στρεμμάτων που περιλαμβάνει τρία θερμοκήπια, ενώ το τρίτο τμήμα αξιοποίησης του πεδίου περιλαμβάνει την αξιοποίηση της θέρμανσης υαλόφρακτου θερμοκηπίου καλλωπιστικών φυτών της περιοχής, έκτασης 20 στρεμμάτων.
Η ετήσια κατανάλωση θερμικής ενέργειας της συγκεκριμένης μονάδας είναι 2.869 Kwh.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης