ΙΕΑ: Η βιοενέργεια μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην απεξάρτηση από τον άνθρακα

ΙΕΑ: Η βιοενέργεια μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην απεξάρτηση από τον άνθρακα
ΙΕΑ και FAO σκιαγράφησαν από κοινού τα αναγκαία μέτρα για τη δημιουργία στρατηγικού σχεδίου για την αύξηση της χρήσης της βιοενέργειας.
Η βιοενέργεια ως ευέλικτη και ανταγωνιστική πηγή ανανεώσιμης ενέργειας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην απεξάρτηση των ενεργειακών συστημάτων από τον άνθρακα, με τη χρήση της στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας, τα κτίρια και τις μεταφορές, αναφέρει σήμερα (30/1) σε έκθεσή του ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ).
Επισημαίνει ωστόσο, ότι μετά από μία από κοινού αναθεώρηση με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) της σκοπούμενης χρήσης βιοκαυσίμων «οι πολύπλοκες και πολύπλευρες αλυσίδες εφοδιασμού των έργων βιοενέργειας απαιτούν υγιείς πολιτικές και καλά μελετημένο ρυθμιστικό πλαίσιο».
Εν συνεχεία, ΙΕΑ και FAO δίνουν τον «οδικό χάρτη» για τα βήματα που είναι απαραίτητα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα στρατηγικό σχέδιο για την αύξηση της χρήσης της βιοενέργειας.
Η πρώτη φάση για τη δημιουργία ενός τέτοιου σχεδίου περιλαμβάνει την διεξαγωγή έρευνας, την αξιολόγηση των δυνητικών πόρων βιομάζας, την αξιολόγηση της βιωσιμότητας και τον εντοπισμό των ενδιαφερομένων.
Η δεύτερη φάση θα πρέπει να περιλαμβάνει μια σαφή δήλωση του επιθυμητού αποτελέσματος για την ανάπτυξη βιοενέργειας, συνοδευόμενη από μια συγκεκριμένη πορεία δράσης.
Η τελική φάση περιλαμβάνει την παρακολούθηση του αντικτύπου του «οδικού χάρτη» και τον προσδιορισμό του κατά πόσον και πώς μπορεί να απαιτείται η αναθεώρηση του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης