Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η τουρκική Zorlu Enerji ανέλαβε την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πακιστάν

Η τουρκική Zorlu Enerji ανέλαβε την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πακιστάν
Η τοπική κυβέρνηση του Πουντζάμπ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της «προς τον Πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Τουρκίας για τη συνεργασία αυτή».
Συμφωνία για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου εγκατεστημένης ισχύος 100 MW, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 6 μήνες, υπέγραψε η τοπική κυβέρνηση της πακιστανικής περιφέρειας Πουντζάμπ με την τουρκική εταιρεία Zorlu Enerji Holding.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης, η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου Quaid-e-Azam έχει ως στόχο την παροχή σε χαμηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στους κατοίκους της περιοχής.
Ο επικεφαλής υπουργός της κυβέρνησης της Πουντζάμπ, Shehbaz Sharif, χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «ένα θετικό βήμα».
Επεσήμανε δε το ρόλο του Προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος σε πρόσφατη επίσκεψη του στο Πακιστάν, δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί η χώρα του με το Πακιστάν για την ενίσχυση του ενεργειακού του τομέα, η κρίση του οποίου φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας.
Μάλιστα ο Sharif εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του «προς τον Πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Τουρκίας για τη συνεργασία αυτή».
Ο διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής εταιρείας Omer Yungul υποσχέθηκε από την πλευρά του, ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ολοκλήρωση του έργου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης