Συνεργασία Γαλλίας - Βρετανίας για την κατασκευή πλωτών εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας

Συνεργασία Γαλλίας - Βρετανίας για την κατασκευή πλωτών εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας
Η Βρετανική εταιρεία Atlantis Energy ένωσε τις δυνάμεις της με την Γαλλική Ideol, προκειμένου να αναπτύξουν υπεράκτιες πλωτές εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας
Η Βρετανική εταιρεία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Atlantis Energy ένωσε τις δυνάμεις της με την Γαλλική εταιρεία Ideol, προκειμένου να αναπτύξουν υπεράκτιες πλωτές εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας, κατάλληλες για τα βαθιά νερά του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε σήμερα (26/1) η Atlantis Energy.
Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, οι δύο εταιρείες θα επιδιώξουν να ξεκινήσουν την ανάπτυξη μιας υπεράκτιας πλωτής εγκατάστασης αιολικής ενέργειας ισχύος έως 1,5 GW, με την πρώτη εμπορική φάση του έργου ισχύος μέχρι 100 MW να προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2021.
Η Atlantis Energy θα αναλάβει την αξιολόγηση, την επιλογή και την συμφωνία των χωρών του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και την προσέλκυση κεφαλαίων για την κατασκευή των εγκαταστάσεων.
Η Ideol θα αναλάβει τον τεχνικό σχεδιασμό και θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής των πλωτών συστημάτων θεμελίωσης.
Σημειώνεται ότι ο τομέας των υπεράκτιων εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας καλύπτει περίπου το 5% της ετήσιας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης