Τελευταία Νέα

Σκωτία: Από ανανεώσιμες πηγές η κάλυψη του 50% των ενεργειακών αναγκών έως το 2030

Σκωτία: Από ανανεώσιμες πηγές η κάλυψη του 50% των ενεργειακών αναγκών έως το 2030
Τι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενεργειακή στρατηγική
Η Σκωτία έχει θέσει ως στόχο τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την παροχή της μισής ενέργειας που απαιτείται για τις ανάγκες θερμότητας, μεταφορών και ηλεκτρικού ρεύματος έως το 2030.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενεργειακή  στρατηγική της Σκωτίας που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 24/1/2017, καθορίζει, αυτό που περιγράφει ως ένα όραμα για το 2050, όπου η Σκωτία θα έχει  "σύγχρονο, ολοκληρωμένο σύστημα ενέργειας, αξιόπιστο, χαμηλών εκπομπών άνθρακα που θα προσφέρει ενέργεια σε προσιτές τιμές για τους καταναλωτές σε όλα τα μέρη της Σκωτίας . "
Μαζί με ένα σχέδιο Κλιματικής Αλλαγής, η Ενεργειακή Στρατηγική περιγράφει το πλαίσιο που θα επιτρέψει τη μετάβαση της Σκωτίας σε ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
"Οι αποφάσεις που παίρνουμε για το ενεργειακό μέλλον της Σκωτίας είναι μεταξύ των πιο σημαντικών επιλογών που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία,"  δήλωσε ο Paul Wheelhouse, υπουργός για τις επιχειρήσεις, την καινοτομία και την ενέργεια.
«Η επίτευξη του οράματός μας είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της φτώχειας των καυσίμων και την πρόληψη των βλαβερών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας για τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας στους 2 βαθμούς Κελσίου ή λιγότερο,»  πρόσθεσε ο Wheelhouse.
Η νέα στρατηγική χαιρετίστηκε και από  το WWF Σκωτίας.
"Μια μεταμόρφωση στον τρόπο που θερμαίνουμε τα σπίτια και τα γραφεία μας,  τις μεταφορές στην εργασία και το σχολείο, καθώς και  στην τροφοδότηση των βιομηχανιών   θα δημιουργήσει πολλά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη,"  δήλωσε η Gina Hanrahan, υπεύθυνη ενεργειακής πολιτικής  της WWF Σκωτίας.
"Η έρευνα δείχνει ότι η παραγωγή του ήμισυ των ενεργειακών μας αναγκών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2030 είναι αναγκαία και εφικτή», πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης