Τελευταία Νέα

Γιατί ο Donald Trump δεν μπορεί να ανακόψει την δυναμική της ηλιακής και αιολικής ενέργειας

Γιατί ο Donald Trump δεν μπορεί να ανακόψει την δυναμική της ηλιακής και αιολικής ενέργειας
Η U.S. Energy Information αναφέρει ότι η προβλεπόμενη κατανάλωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα αυξηθεί ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη πηγή έως το 2040
Η πλήρης στήριξη του Προέδρου Donald Trump στην παραγωγή ορυκτών καυσίμων και η άρνηση του στα θέματα της  κλιματικής αλλαγής έχουν δημιουργήσει ανησυχίες σχετικά με το μέλλον των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Αμερική, αλλά ορισμένοι επενδυτές πιστεύουν ότι ο πρόεδρος δεν μπορεί να συγκρατήσει την ανάπτυξη της ηλιακής και  της αιολικής ενέργειας.
Οι  επενδυτές εκτιμούν ότι οι στόχοι που υιοθετήθηκαν πάνω από το ήμισυ των ΗΠΑ είναι αυτό που οδηγεί σε ανάπτυξη τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και ο  Trump θα έχει μικρή επίδραση σε αυτές τις προσπάθειες.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι περισσότερες εταιρείες παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, και οι νομοθέτες τον περασμένο μήνα ανανέωσαν τις επιδοτήσεις για την ηλιακή και αιολική ενέργεια  στις επιχειρήσεις.
Ο νέος πρόεδρος κατέστησε σαφές το 2015 το βιβλίο του, "Crippled America», ότι πιστεύει πως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μια κακή επένδυση. Ακόμα και η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές είναι "ένα μεγάλο λάθος», είπε.
"Η ώθηση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οδηγείται από το λάθος κίνητρο, η εσφαλμένη πεποίθηση ότι η αλλαγή του κλίματος του πλανήτη προκαλείται από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα», έγραψε ο Trump.



Ωστόσο, οι επενδυτές θα πρέπει να διαχωρίσουν τη ρητορική από την πραγματικότητα, όταν πρόκειται για  τον Trump, δήλωσε ο David Richardson, της Impax Asset, μια επιχείρηση επενδύσεων που διαχειρίζεται 6,3 δισ δολάρια και ειδικεύεται σε περιβαλλοντικά βιώσιμες επιχειρήσεις.
«Ενώ η ρητορική είναι απολύτως αρνητική  υποστηρίζοντας έξοδο  της συμφωνίας του Παρισιού του κλίματος, και προώθηση του άνθρακα, και των ορυκτών καυσίμων πιστεύουμε ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική» τόνισε.



Στο τελευταία ετήσιο Energy Outlook, η U.S. Energy Information αναφέρει ότι η προβλεπόμενη κατανάλωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα αυξηθεί ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη πηγή έως το 2040, επειδή το κόστος του κεφαλαίου πέφτει καθώς όλο και περισσότερα ηλιακά και αιολικά αγροκτήματα θα παρουσιαστούν σε ομοσπονδιακές και κρατικές πολιτικές και θα ενθαρρύνουν την κατασκευή τους.
Επί του παρόντος, 29 πολιτείες έχουν  καύσιμα από ανανεώσιμες πηγές .
Ο Richardson εκτιμά  ότι ο Λευκός Οίκος έχει μικρή επιρροή στις κρατικές και τοπικές κανόνες για τα ηλιακά και αιολικά έργα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης