Υπεράκτιο αιολικό πάρκο 30 MW θα αναπτυχθεί στο λιμάνι του Τάραντα στη νοτιοανατολική Ιταλία

Υπεράκτιο αιολικό πάρκο 30 MW θα αναπτυχθεί στο λιμάνι του Τάραντα στη νοτιοανατολική Ιταλία
Το λεγόμενο πάρκο "Beleolico" υπεράκτιας αιολικής ενέργειας θα αναπτυχθεί από την ιταλική εταιρεία Belenergia
Ολοκληρώθηκε στην Ιταλία η δημοπρασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κάτι που θα οδηγήσει σε περαιτέρω 870 MW στην δυνατότητα του ενεργειακού μείγματος της χώρας.
Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας, που ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2016, ανακοινώθηκαν από τον ιταλικό οργανισμό ενέργειας Gestore dei Servizi Energetici (GSE), και περιλαμβάνουν ένα 30 MW υπεράκτιο αιολικό πάρκο, που θα αναπτυχθεί στο λιμάνι του Τάραντα, στη νοτιοανατολική Ιταλία.
Το έργο θα είναι η πρώτη υπεράκτια ανάπτυξη αιολικής ενέργειας της Ιταλίας.
Το λεγόμενο Beleolico πάρκο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας θα αναπτυχθεί από την ιταλική εταιρεία Belenergia, η οποία κέρδισε με τιμή προσφοράς  161,7 ευρώ (US $ 172) / MWh.
Το αιολικό πάρκο Beleolico θα διαθέτει 10 ανεμογεννήτριες Vestas MHI 3 MW, με την κατασκευή να ξεκινά στις αρχές του 2017 και να μπαίνει σε λειτουργία το 2018.
Σύμφωνα με τον Davide Astiaso Garcia,  Γενικό Γραμματέα της ιταλικής Wind Energy Association (ANEV), "η δημοπρασία ενέργειας που πραγματοποιήθηκε παρέχει ένα χρηματοδοτικό πλαίσιο για το πρώτο ιταλικό υπεράκτιο αιολικό πάρκο κι αυτό θεωρείται μόνο ως ένα πρώτο βήμα, διότι χρειάζεται περαιτέρω στήριξη από τις εθνικές και περιφερειακές διοικήσεις για να δημιουργηθεί μια πραγματική ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής τεχνολογίας στην Ιταλία".
"Η ANEV πιστεύει ότι η εφαρμογή της υπεράκτιας τεχνολογίας αιολικής ενέργειας, σύμφωνα με τη σωστή στρατηγική εφαρμογής, θα παρέχει σημαντικά οφέλη στην ιταλική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας" συμπλήρωσε ο Garcia.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης