Τελευταία Νέα

Η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης χρηματοδοτεί με 390 εκατ. δολ. έργα ΑΠΕ στην Ινδία

Η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης χρηματοδοτεί με 390 εκατ. δολ. έργα ΑΠΕ στην Ινδία
Η χρηματοδότηση είναι σύμφωνη με την επιθυμία της ABD να αναβαθμιστεί ο τομέας των ΑΠΕ με την ανάπτυξη ιδιωτικών υποδομών στην Ασία και τον Ειρηνικό
Η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB) ενέκρινε μια νέα χρηματοδότηση με ποσό ύψους 390 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ινδία, όπως ανακοίνωσε σήμερα (17/1) η Τράπεζα.
Η χρηματοδότηση είναι σύμφωνη με την επιθυμία της ABD να αναβαθμιστεί ο τομέας των ΑΠΕ με την ανάπτυξη ιδιωτικών υποδομών στην Ασία και τον Ειρηνικό και την ενίσχυση της υποστήριξης για την καθαρή ενέργεια.
Ο ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας ReNew Power θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών έργων με συνολική ισχύ 398 MW και έργων αιολικής ενέργειας με συνολική ισχύ 311 MW, σύμφωνα με την τράπεζα.
Οι κατασκευές των εγκαταστάσεων αναμένεται να δημοπρατηθούν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.
Όταν συνδυαστούν τα έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας, αναμένεται να παράγουν 1.400 GWh ηλεκτρικής ενέργειας και να βοηθήσουν στην αποφυγή σχεδόν 1,2 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος, σύμφωνα με την τράπεζα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης