Κίνα: Eπένδυση 360 δισ. δολαρίων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έως το 2020

tags :
Κίνα: Eπένδυση 360 δισ. δολαρίων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έως το 2020
Με τις επενδύσεις αυτές η Κίνα ενισχύει τη θέση της ως η μεγαλύτερη παραγωγός ηλιακής ενέργειας παγκόσμια
Περίπου 360 δισ. δολαρίων πρόκειται να δαπανήσει η κινεζική κυβέρνηση μέχρι και το 2020, προκειμένου να κατασκευάσει μία σειρά από έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με στόχο την απεξάρτηση από τον άνθρακα.
Ο άνθρακας  αποτελεί αυτή τη στιγμή την κύρια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας και ο οποίος ευθύνεται για την ατμοσφαιρική ρύπανση η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας
Οι ΑΠΕ εκτιμάται ότι θα επιδράσουν θετικά και στην οικονομία του κόσμου, καθώς εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 13 εκατομμυρία θέσεις εργασίας στον τομέα της ενέργειας την επόμενη μόνο πενταετία.
Στις επενδύσεις δεν περιλαμβάνονται τα περίπου 150 δισ. δολάρια που έχουν δεσμευθεί από την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, που είναι αρμόδια για τον οικονομικό σχεδιασμό της χώρας.
Το ποσό αυτό είναι αρκετό για να κατασκευαστούν 1.000 μεγάλες μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας, αλλά οι ιθύνοντες σχεδιάζουν να διαφοροποιήσουν τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας την επόμενη πενταετία, σε νέα αιολικά πάρκα, υδροηλεκτρικά έργα, και επενδύσεις σε παλιρροϊκή και γεωθερμική ενέργεια.
Με τις επενδύσεις αυτές η Κίνα ενισχύει τη θέση της ως η μεγαλύτερη παραγωγός ηλιακής ενέργειας παγκόσμια αλλά και ως ηγέτη στην προώθηση των ΑΠΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης