H Σκωτία υπερκάλυψε τις ανάγκες της σε ηλεκτρισμό από την αιολική ενέργεια

H Σκωτία υπερκάλυψε τις ανάγκες της σε ηλεκτρισμό από την αιολική ενέργεια
Στις 24 Δεκεμβρίου τα αιολικά πάρκα τροφοδότησαν το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας με 74.042 MWh, που αποτελεί ρεκόρ, ενώ η ζήτηση εκείνη την ημέρα έφθασε τις 56.089 MWh.
Η Σκωτία υπερκάλυψε τις ανάγκες της σε ηλεκτρική ενέργεια το τετραήμερο 23-26 Δεκεμβρίου 2016 από την ενέργεια που παρήχθη από τα αιολικά πάρκα της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της WWF Σκωτίας.
Μάλιστα, στις 24 Δεκεμβρίου τα αιολικά πάρκα τροφοδότησαν το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας με 74.042 MWh, που αποτελεί ρεκόρ, ενώ η ζήτηση εκείνη την ημέρα έφθασε τις 56.089 MWh.
Δηλαδή η παραγόμενη ισχύς ηλεκτρικής ενέργειας έφθασε το 132% της συνολικής ζήτησης.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Σκωτίας, η χώρα διαθέτει το 25% των υπεράκτιων πόρων αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη, με την ηλεκτρική ενέργεια που παρήχθη από τα αιολικά πάρκα το 2015 να φθάνει τις 14.136 GWh.
Ο επικεφαλής της WWF Σκωτίας Lang Banks τόνισε, ότι «με τη μείωση της εξάρτησης μας από τα ορυκτά καύσιμα, συμβάλουμε επίσης στην αντιμετώπιση των απειλών για τους ανθρώπους και τη φύση, που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή».
Τόνισε ακόμη, ότι «αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο πρέπει να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα για τη μείωση της συνολικής ζήτησης ενέργειας και να αξιοποιηθεί περισσότερο από ό, τι κάνουμε χρήση η ενέργεια που είναι διαθέσιμη από το ευρύ φάσμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης