Νέο σύστημα μπαταριών για αποθήκευση ενέργειας στο γήπεδο του Άγιαξ - Βίντεο

Νέο σύστημα μπαταριών για αποθήκευση ενέργειας στο γήπεδο του Άγιαξ - Βίντεο

Η νέα μονάδα, που κατασκευάστηκε από τη Nissan και την Eaton, θα συνεργάζεται με τα 4.200 φωτοβολταϊκά πάνελ που βρίσκονται στην οροφή της αρένας για να βοηθήσουν στην παροχή εφεδρικής ισχύος και τη διαχείριση της προσφοράς και της ζήτησης στο ενεργειακό δίκτυο

Tο μεγαλύτερο γήπεδο στην Ολλανδία έχει μια σημαντική νέα μονάδα αποθήκευσης ενέργειας για να είναι πιο βιώσιμο και ενεργειακά αποδοτικό.

Η νέα μονάδα, που κατασκευάστηκε από τη Nissan και την Eaton, θα συνεργάζεται με τα 4.200 φωτοβολταϊκά πάνελ που βρίσκονται στην οροφή της αρένας για να βοηθήσουν στην παροχή εφεδρικής ισχύος και τη διαχείριση της προσφοράς και της ζήτησης στο ενεργειακό δίκτυο.

Η νέα μονάδα συνδυάζει καινούριες μπαταρίες μαζί με ανακυκλωμένες μπαταρίες αυτοκινήτων και είναι η μεγαλύτερη του είδους της στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Αρένα. «Χάρη σε αυτό το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, το στάδιο θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τη δική του βιώσιμη ενέργεια πιο έξυπνα και, θα μπορεί ακόμα και να εμπορευτεί την πλεονάζουσα ισχύ που έχει αποθηκευμένη», λέει ο Henk van Raan, διευθυντής καινοτομίας του Άμστερνταμ Arena.

 

 

 

«Το Arena θα έχει διαθέσιμο ένα σημαντικό ποσό ενέργειας, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας διακοπής. Ως αποτέλεσμα, το στάδιο θα συμβάλει στη σταθεροποίηση του ολλανδικού ενεργειακού δικτύου. Το Arena Johan Cruijff είναι ένα από τα πιο βιώσιμα γήπεδα στον κόσμο και πρωτοπορεί στην εισαγωγή έξυπνων καινοτομιών, όπως αυτό το μοναδικό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας».

Το στάδιο έχει θέσει σε εφαρμογή μέτρα ενεργειακής απόδοσης που αποσκοπούν στην αύξηση της βιωσιμότητας του κτιρίου. Πέρα από τον μεγάλο αριθμό των φωτοβολταϊκών πάνελ, γίνεται και συλλογή όμβριων υδάτων από την οροφή του και χρησιμοποιούνται για το πότισμα του γρασιδιού του γηπέδου ποδοσφαίρου. Επίσης το κτιριακό συγκρότημα του γηπέδου τροφοδοτείται από μία ανεμογεννήτρια και έχει πολλές εγκαταστάσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

 

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης