Green Alliance: Οι επενδύσεις σε ΑΠΕ στη Μ. Βρετανία θα μειωθούν κατά 95% έως το 2020

Green Alliance: Οι επενδύσεις σε ΑΠΕ στη Μ. Βρετανία θα μειωθούν κατά 95% έως το 2020
Σύμφωνα με την Green Alliance, η αιτία αυτής της μείωσης εντοπίζεται στο ότι η κυβέρνηση περιόρισε τις επιδοτήσεις για την κατασκευή χερσαίων αιολικών πάρκων.
Οι επενδύσεις σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία σημείωσαν μια μείωση της τάξης του 1,1 δισ. λιρών το β΄ εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με έκθεση της Green Alliance.
Ο Οργανισμός μάλιστα υποστηρίζει, ότι οι επενδύσεις σε έργα που αφορούν την αιολική και την ηλιακή ενέργεια, καθώς και την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα και απόβλητα, θα μειωθούν κατά 95% έως το 2020.
Προειδοποιεί δε, ότι η εξέλιξη αυτή θα πρέπει να αποφευχθεί, αν η Μεγάλη Βρετανία θέλει να αποφύγει την οικονομική επιβάρυνση που θα έχει για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να τηρήσει την δέσμευσή της στη Συνθήκη του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή.
Σημειώνεται, ότι η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας δεσμεύτηκε λίγο μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016, ότι θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 57% έως το 2030.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή του Green Alliance, Dustin Benton, η αιτία αυτής της μείωσης εντοπίζεται στο ότι η κυβέρνηση περιόρισε τις επιδοτήσεις για την κατασκευή χερσαίων αιολικών πάρκων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης