Η Κίνα θα επενδύσει 358 δισ. δολάρια σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έως το 2020

Η Κίνα θα επενδύσει 358 δισ. δολάρια σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έως το 2020
Η δε εγκατεστημένη ισχύς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα καλύψει περίπου το 50% της νέας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2020.
Η Κίνα θα επενδύσει περίπου 358 δισ. δολάρια για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2020, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Ενέργειας (ΝΕΑ) της χώρας, στην προσπάθεια που καταβάλει η μεγαλύτερη αγορά ενέργειας στον κόσμο να απεξαρτηθεί από την ηλεκτροπαραγωγή με ορυκτά καύσιμα.
Η επένδυση σύμφωνα με τον ΝΕΑ θα δημιουργήσει περισσότερες από 13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον κλάδο.
Η δε εγκατεστημένη ισχύς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, περιλαμβανομένης της αιολικής, της υδροηλεκτρικής, της ηλιακής και της πυρηνικής ενέργειας, θα καλύψει περίπου το 50% της νέας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2020.
Ωστόσο, ο Οργανισμός δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες, όσον αφορά τον επιμερισμό ανά πηγή ενέργεια των επενδύσεων ύψους περίπου 71 δισ. δολαρίων, που σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα δαπανώνται κάθε χρόνο έως το 2020.
Παρ’ όλα αυτά, η επένδυση αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη εστίαση του Πεκίνου για τον περιορισμό της χρήσης των ορυκτών καυσίμων, τα οποία έχουν στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας κατά την τελευταία 10ετία, ωστόσο έχουν προκαλέσει σοβαρότατα περιβαλλοντικά προβλήματα, που με τη σειρά τους δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του κράτους και τη ζωή των πολιτών.
Τον περασμένο μήνα πάντως, η αρμόδια για τον οικονομικό σχεδιασμό της χώρας Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC), ανέφερε στο δικό της 5ετές σχέδιο, ότι θα δαπανηθεί το ποσό των περίπου 143 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας, με στόχο να πενταπλασιαστεί η ηλεκτροπαραγωγική ικανότητά αυτής της πηγής, καθώς το κόστος κατασκευής ηλιακών εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας έχει μειωθεί έως και κατά 40% από το 2010.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της NDRC επίσης, περίπου 100 δισ. δολάρια θα δαπανηθούν στην κατασκευή αιολικών πάρκων, περίπου 72 δισ. δολάρια στην υδροηλεκτρική ενέργεια και το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί για πυρηνική και γεωθερμική ενέργεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης