Τελευταία Νέα

«Πράσινα» κτίρια στην καρδιά του Παρισιού για την μείωση των εκπομπών CO2

«Πράσινα» κτίρια στην καρδιά του Παρισιού για την μείωση των εκπομπών CO2

Κίνητρα από την γαλλική κυβέρνηση για «πράσινες» ενέργειες

Σε υψηλά επίπεδα έχουν φτάσει τα επίπεδα ρύπανσης του Παρισιού λόγω των αυτοκινήτων που «χτίζουν» τις εκπομπές CO2 και αποτελούν κομμάτι της σύγχρονης αστικής ζωής.

Τώρα εφαρμόζει μια φιλόδοξη στρατηγική για να μειώσει το επίπεδο των εκπομπών και να προωθήσει τη χρήση ενέργειας κατά 25% μέχρι το 2020, όπως ορίζεται στο νέο Plan Climat Energie Territorial (PCET).

Τα βιώσιμα κτίρια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με καλύτερη ενεργειακή απόδοση μαζί με πράσινες στέγες, τοίχους και κήπους στον τελευταίο όροφο, έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου τους.

«Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει καταστεί περισσότερο προτεραιότητα», λέει η Virginie Houzé, διευθυντής έρευνας της JLL France, προσθέτοντας ότι: «Η βιώσιμη οικοδόμηση κατευθύνεται προς αυτόν τον τομέα, με τους περισσότερους κατοίκους της πόλης να επιθυμούν να ζουν στο πράσινο».

«Όλοι γνωρίζουν ότι τα νέα κτίρια πρέπει να είναι φιλικά προς το περιβάλλον - και παρόλο που οι πιστοποιήσεις δεν είναι υποχρεωτικές, κανένας κατασκευαστής δεν θα κατασκευάσει σήμερα ένα κτίριο χωρίς αυτούς. Στην πραγματικότητα, οι πωλητές ακινήτων συχνά πηγαίνουν προς την άλλη κατεύθυνση και επιδιώκουν πολλές πιστοποιήσεις για να προσελκύσουν καλύτερα τους επενδυτές τόσο από τη Γαλλία όσο και από το εξωτερικό» συμπληρώνει η Houzé.

Παράλληλα, έχει τεθεί σε εφαρμογή η παροχή πολλών οικονομικών κινήτρων για να γίνονται οι «πράσινες» αυτές ενέργειες. Τον Απρίλιο, η γαλλική κυβέρνηση περιέγραψε το σχέδιό της να βελτιώσει την κατανάλωση ενέργειας στα σπίτια μέσω του λογαριασμού χρηματοδότησης του 2018. Στόχος της είναι η ανακαίνιση 250.000 ιδιωτικών κατοικιών ετησίως μέσω φορολογικών πιστώσεων, οικονομολόγων με μηδενικό ποσοστό τόκων και πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης.

Οι πτυχές της κληρονομιάς των παλαιών κτηρίων του Παρισιού αποτελούν μια ακόμη πρόκληση. Με τις τοπικές αρχές ιδιαίτερα αυστηρές για τη διατήρηση των κτιρίων στην καρδιά της πόλης, η προσθήκη είτε εσωτερικών είτε εξωτερικών χαρακτηριστικών που τους καθιστούν πιο βιώσιμες είναι δύσκολη.

«Υπάρχουν κανόνες σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση των κτιρίων. Αυτά ορίζουν τομείς όπως το ύψος και το στυλ των παραθύρων. Ενώ βλέπουμε όλο και περισσότερα καινοτόμα βιώσιμα έργα, θα χρειαστεί χρόνος για να βρουν τη θέση τους στην πρωτεύουσα» κατέληξε η Houzé.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης