Τελευταία Νέα

Το φιλόδοξο πρόγραμμα του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας για μείωση (80%) των εκπομπών CO2 μέχρι το 2050

Το φιλόδοξο πρόγραμμα του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας για μείωση (80%) των εκπομπών CO2 μέχρι το 2050

Σημαντική δέσμευση από το Εργατικό Κόμμα για μείωση των εκπομπών άνθρκα μέχρι το 2050

Σχεδόν όλα τα σπίτια και οι επιχειρήσεις της Βρετανίας θα τροφοδοτούνται με αιολική, ηλιακή και πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2030,  σύμφωνα με τα τολμηρά νέα σχέδια πράσινης ενέργειας που περιγράφονται από το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας (Labour Party).

Ειδικότερα, το κόμμα έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο μηδέν μέχρι τα μέσα του 2050, ενώ ο σημερινός στόχος του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η μείωση κατά 80% μέχρι το 2050.

Μια τέτοια κίνηση θα έθετε τη Βρετανία σε θέση οδηγού, καθώς σκοπεύει να καταστεί διεθνής ηγέτης του κλίματος στην εποχή μετά Brexit.

 

 

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση αναμένεται σύντομα να δώσει εντολή στους κλιματικούς συμβούλους της να διερευνήσουν τι σημαίνει αυστηρότερος στόχος για την υπερθέρμανση του πλανήτη για τους εγχώριους στόχους άνθρακα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά δεν έχει ακόμη υποσχεθεί να επιτύχει μηδενικές εκπομπές.

Το Εργατικό Κόμμα επιδιώκει να παράσχει το 44% της θερμότητας από ΑΠΕ μέχρι το 2030 και να μειώσει τη ζήτηση θερμότητας από τα κτίρια κατά σχεδόν το ένα τέταρτο. Το κόμμα αναμένεται να εγκρίνει επίσημα τους ενεργειακούς στόχους αργότερα φέτος.

Ο Jim Watson, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε: "Οι προτάσεις αυτές προβλέπουν μια πολύ πιο φιλόδοξη προσέγγιση από την τρέχουσα πολιτική. Όσον αφορά την ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, ιδιαίτερα τον άνεμο, οι φιλοδοξίες φαίνονται εφικτές μέχρι το 2030. "

Βιομηχανικές πηγές ανέφεραν στον Guardian ότι οι προτάσεις για περισσότερη πράσινη ηλεκτρική ενέργεια ήταν φιλόδοξες, αλλά θα μπορούσαν να επιτευχθούν εφόσον υπήρξε επανεξέταση των αιολικών αιολικών πάρκων, τα οποία επί του παρόντος δεν είναι επιλέξιμα για επιδοτήσεις.

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης