Τελευταία Νέα

Η ηλιακή ενέργεια "αξίζει" περισσότερο στο Long Island από οπουδήποτε αλλού στις ΗΠΑ

Η ηλιακή ενέργεια

Στην Καλιφόρνια η ηλιακή  ενέργεια είναι φθηνότερη, επειδή υπάρχει τόσο μεγάλη χωρητικότητα

Το καλύτερο μέρος για την παραγωγή εσόδων από ένα ηλιακό πάρκο στις ΗΠΑ δεν είναι η Καλιφόρνια ή η ηλιόλουστη Φλόριντα αλλά το Long Island.
Ενώ η Νέα Υόρκη κατέχει την 11η θέση στη χώρα όσον αφορά την ηλιακή ισχύ, τα φωτοβολταϊκά μπορούν να πωληθούν  ακριβότερα από οπουδήποτε αλλού στις ηπειρωτικές ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg NEF την Πέμπτη 20/9/2018.
Πέρυσι, η ηλιακή ενέργεια στη Νέα Υόρκη και το Long Island κέρδισε κατά μέσον όρο περίπου 45 δολάρια ανά μεγαβάτ-ώρα, σε σύγκριση και μόλις 15 δολάρια μεγαβάτ-ώρα στη Νότια Καλιφόρνια, σύμφωνα με την έκθεση.
Ο λόγος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε περιορισμούς που υπάρχουν σε κάθε αγορά, και κυρίως  στις υψηλές τιμές χονδρικής ισχύος στη Νέα Υόρκη και στις περιορισμένες εξαγωγές στο Long Island.
Αυτό δημιουργεί ένα ασφάλιστρο για τους προγραμματιστές που κατασκευάζουν σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής σε τοπικό επίπεδο και ειδικά για πηγές όπως η ηλιακή ενέργεια που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια όταν η ζήτηση κορυφώνεται καθημερινά.
 Η έκθεση δείχνει ότι η συνεχιζόμενη επέκταση της ηλιακής ενέργειας δεν εξαρτάται μόνο από την έντονη ζήτηση για καθαρή ενέργεια, αλλά από την εξεύρεση επιχειρηματικών μοντέλων που καθιστούν τα οικονομικά των συγκεκριμένων έργων να λειτουργούν εντός των σύνθετων υφιστάμενων αγορών ενέργειας.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης