Στην παραγωγή 800 MW από ΑΠΕ στοχεύει η Ανγκόλα μέχρι το 2025

Στην παραγωγή 800 MW από ΑΠΕ στοχεύει η Ανγκόλα μέχρι το 2025

Το 40% του πληθυσμού στην Ανγκόλα έχει πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια και ο κυβερνητικός στόχος είναι να αυξηθεί το ποσοστό αυτό στο 60% μέχρι το 2025

Η Αγκόλα θα παράγει 800 MW ανανεώσιμης ενέργειας μέχρι το 2025, με μεγαλύτερη επικράτηση στις αγροτικές περιοχές, δήλωσε την περασμένη βδομάδα ο εθνικός διευθυντής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας και Υδάτων.

Η Sandra Cristovão είπε ότι στην Αγκόλα μόνο το 40% του πληθυσμού έχει πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια και ο κυβερνητικός στόχος είναι να αυξηθεί το ποσοστό αυτό στο 60% μέχρι το 2025, ενώ η ανανεώσιμη ενέργεια θα φτάσει τα 800 MW, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Angop.

Ο Cristovão, ο οποίος ανέφερε ότι το 60% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Αγκόλα προέρχεται από υδροηλεκτρική ενέργεια και το υπόλοιπο 40% από θερμοηλεκτρικές μονάδες, ανέφερε ότι η εστίαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ιδίως στις αγροτικές περιοχές, οφείλεται σε χαμηλό κόστος συντήρησης.

Από την πλευρά του, ο εθνικός διευθυντής της Renewable Energies πρόσθεσε ότι: «Υπάρχουν ήδη προσδιορισμένες περιοχές δυνητικής αιολικής ενέργειας στη χώρα. Στις αγροτικές περιοχές θα προτιμηθούν η ηλιακή ενέργεια και η βιομάζα, επειδή οι τελευταίοι χρησιμοποιούν τα γεωργικά και δασικά απόβλητα , για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».

Ωστόσο, υπάρχουν οικονομικοί περιορισμοί στην επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και, στην περίπτωση των ιδιωτών επενδυτών, οι περιορισμοί αυτοί συνδέονται με τα ισχύοντα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και την απουσία ειδικής νομοθεσίας.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης