Το αυτοκίνητο υδρογόνου είναι πλέον έτοιμο – Ολοκλήρωσε τον πρώτο πλήρη αγώνα

Το αυτοκίνητο υδρογόνου είναι πλέον έτοιμο – Ολοκλήρωσε τον πρώτο πλήρη αγώνα

Ξεπέρασε τις προβλέψεις η φοιτητική ομάδα Forze από το TU Delft

Η φοιτητική ομάδα Forze από το TU Delft είναι η πρώτη στον κόσμο που ολοκληρώνει έναν αγώνα με αγωνιστικό αυτοκίνητο υδρογόνου σε επίσημο διαγωνισμό.
Το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 η ομάδα, μετά από ένα αγώνα 60 λεπτών, διέσχισε την έκτη γραμμή του τερματισμού στο Supercar Challenge.
Κατά τη διάρκεια  του διαγωνισμού, η Forze, με ένα αυτοκίνητο υδρογόνου που ανέπτυξαν οι ίδιοι, ανταγωνίζονταν τα συμβατικά βενζινοκίνητα αυτοκίνητα.
Με την επίτευξη ενός τέταρτου ταχύτερου γύρου, οι μαθητές έδειξαν ότι το αυτοκίνητο θα μπορούσε εύκολα να συμβαδίσει με τον ανταγωνισμό.
Χάρη σε ένα ολοκαίνουργιο αμάξωμα και νέες, μεγαλύτερες δεξαμενές υδρογόνου, ο αγώνας το Σάββατο εξελίδθηκε  πολύ καλύτερα από ότι οι μαθητές είχαν τολμήσει να ελπίζουν.
 Στόχευαν στον αγώνα διάρκειας 45 λεπτών την Κυριακή και επομένως δεν περίμεναν να ολοκληρώσουν το μακρύτερο «αγώνα αντοχής» το Σάββατο.
Ο στόχος της ομάδας φέτος ήταν να αποδείξει ότι είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί ένας πλήρης αγώνας με υδρογόνο, και αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα δίνει στην ομάδα μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι, την επόμενη χρονιά θα γίνει - με πολύ σκληρή δουλειά- βελτίωση του αυτοκινήτου.
Ένα όχημα υδρογόνου παράγει ηλεκτρική ενέργεια από το υδρογόνο και το οξυγόνο (το οποίο απλώς λαμβάνεται από τον αέρα κατά την οδήγηση) σε μια κυψέλη καυσίμου.
Αυτός ο ηλεκτρισμός χρησιμοποιείται για την οδήγηση ηλεκτρικών κινητήρων. Η μόνη εκπομπή που απελευθερώνεται είναι το νερό

Το υδρογόνο παράγεται μέσω ηλεκτρόλυσης, αλλά αυτό απαιτεί πολλή ηλεκτρική ενέργεια. Συνεπώς, είναι σημαντικό να παράγεται ηλεκτρισμός από ανανεώσιμες πηγές.
Η ομάδα Forze Hydrogen Electric Racing έχει ήδη υπάρξει από το 2007 και έχουν παραχθεί οκτώ αυτοκίνητα από τότε. Τα πρώτα πέντε είναι compact carts με υδρογόνο, τα οποία συμμετείχαν σε διαγωνισμούς σπουδαστών. Το αυτοκίνητο Forze έχει εξελιχθεί σε ένα πλήρες, ανταγωνιστικό αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Πηγή: TU Delft
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης