ΗΠΑ: Η παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας ξεπέρασε την πυρηνική το α’ εξάμηνο του 2018

ΗΠΑ: Η παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας ξεπέρασε την πυρηνική το α’ εξάμηνο του 2018

Σταδιακό είναι και το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του άνθρακα

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήταν υπεύθυνες για σχεδόν το 20% της καθαρής ηλεκτρικής παραγωγής ενέργειας των ΗΠΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με νέα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για τις Ενεργειακές Πληροφορίες.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσώπευαν το 19,867% της ηλεκτρικής παραγωγής της χώρας κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ η πυρηνική ενέργεια αντιπροσώπευε το 19,863%.

Οι αριθμοί για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συμπεριλαμβάνουν τη βιομάζα, τη γεωθερμική, την υδροηλεκτρική, την αιολική και την ηλιακή ενέργεια. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η ηλιακή και η αιολική ενέργεια σημείωσαν έντονη ανάπτυξη κατά το πρώτο κομμάτι του έτους, καταγράφοντας άνοδο κατά 27,6% και 11,2% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2017, αντίστοιχα. Σήμερα, στις δύο αυτές πηγές ενέργειας αναλογεί σχεδόν το ένα δέκατο της ηλεκτρικής παραγωγής της χώρας.

Το άλλο σημαντικό στοιχείο της έκθεσης είναι το σταδιακό κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του άνθρακα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ο άνθρακας ήταν υπεύθυνος για το 26,93% του ενεργειακού μείγματος της χώρας, αρκετά κάτω από τα ιστορικά του νούμερα. Μάλιστα, όλες οι πηγές ορυκτών καυσίμων αντιπροσωπεύουν συνολικά το 60% της εγχώριας ηλεκτρικής παραγωγής, ενώ πριν από μόλις πέντε χρόνια το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε 68,6%.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης