Η Equinor «στοιχηματίζει» στην υπεράκτια αιολική ενέργεια

Η Equinor «στοιχηματίζει» στην υπεράκτια αιολική ενέργεια

Η νορβηγική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πλωτές ανεμογεννήτριες για την ενέργεια των υπεράκτιων εγκαταστάσεων πετρελαίου

Η Equinor της Νορβηγίας εστιάζει στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, στόχο που έχει ήδη επιτύχει, αλλά ορισμένοι επενδυτές ανησυχούν για τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή η στροφή στην εταιρεία.
Οι ευρωπαϊκές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου διαφοροποιούν το χαρτοφυλάκιό τους για να συμπεριλάβουν καθαρές πηγές ενέργειας ως αποτέλεσμα της συμφωνίας του Παρισιού του 2015, η οποία περιγράφει τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα.
Η Equinor, πρώην Statoil στοιχηματίζει στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία της στην εκμετάλλευση υπεράκτιων πλατφορμών και την ικανότητά της να κλιμακώνει μικρά έργα σε βιομηχανικά.
Πέρυσι, η Equinor άνοιξε το πρώτο ανοκτό αιολικό πάρκο ανοικτής θάλασσας, εκτός Σκωτίας. Και την Τρίτη ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πλωτές ανεμογεννήτριες για την ενέργεια των υπεράκτιων εγκαταστάσεων πετρελαίου κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά.
"Νομίζω ότι το concept είναι πολύ συναρπαστικό. Έχουμε μια ηγετική θέση εκεί τώρα," δήλωσε ο CEO της Equinor Eldar Saetre στο Reuters.
Η Equinor σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει τρία μεγάλα αιολικά έργα από τις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Πολωνίας και της Βρετανίας.
Τα τρία έργα μόνο  θα μπορούσαν να κοστίσουν περίπου 11,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή σε τρέχουσες τιμές, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί ο προϋπολογισμό των 100 δισεκατομμυρίων κορωνών ή 11,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Reuters.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης