Σε κλαμπ για "μεγάλους" εξελίσσεται η αγορά ΑΠΕ στην Ινδία

Σε κλαμπ για

Μικρότερες επιχειρήσεις ανανεώσιμης ενέργειας αναζητούν κεφάλαια ανάπτυξης εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού

Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ινδία αρχίζουν να μοιάζουν με ελκυστικούς στόχους εξαγοράς καθώς οι δανειστές και οι επενδυτές παρακρατούν κεφάλαια, σε συνδυασμό με τον σκληρό ανταγωνισμό, τις αδύναμες αγορές ομολόγων, τα χαμηλά τιμολόγια και το υψηλό χρέος του τομέα.
Η δυσκολία των μικρών εταιρειών στην άντληση μετρητών τους απομακρύνει από τις δημοπρασίες δημοσίων έργων, περιορίζοντας την ανάπτυξή τους και πλήττοντας την ικανότητά τους να αναχρηματοδοτούν δάνεια, δήλωσε αναλυτής κορυφαίας παγκόσμιας εταιρεία συμβούλων.
Ο αριθμός των αναπτυσσόμενων έργων θα μπορούσε να μειωθεί, με την Ινδία να παραμένει στους στόχους της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δήλωσε ο σύμβουλος, σύμφωνα με το Reuters.
"Η ηλιακή βιομηχανία της Ινδίας γίνεται ένα club μεγάλων αγοριών", δήλωσε ο Rahul Goswami, διευθύνων σύμβουλος της Greenstone Energy Advisors.
Σε λίγα χρόνια, μπορεί να υπάρχουν μόνο λίγες μεγάλες εταιρείες και λίγες περιφερειακές επιχειρήσεις θα δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας της Ινδίας, ανέφερε.

Η τάση ξεκίνησε στο 2016, όταν η Tata Power αγόρασε την ηλιακή και αιολική εταιρεία Welspun Renewable Energy, αλλά ο ρυθμός αναμένεται να επιταχυνθεί.
"Οι μικρότεροι παίκτες πιέζονται ... λόγω δύο βασικών παραγόντων: κόστος εξοπλισμού και ... χρηματοδότηση", δήλωσε ο Alok Verma, εκτελεστικός διευθυντής της Kotak Investment Banking,.
Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ινδίας, η Greenko Group, ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι αγόρασε 750 μεγαβάτ (MWs) ηλιακής και αιολικής ενέργειας από την Orange Renewables, επειδή η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη είδε ευκαιρίες ανάπτυξης. Η συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμα.
Η Essel Infra με δυνατότητα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ισχύος 685 MW και ο ηλιακός βραχίονας 400 MW της Shapoorji Pallonji βρίσκονται επίσης σε διαπραγματεύσεις για να πουλήσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους.
Εκτός από τα δάνεια, άλλες επιλογές χρηματοδότησης ήταν επίσης αδιέξοδοι για τις μικρότερες επιχειρήσεις, περιορίζοντας περαιτέρω τις ευκαιρίες ανάπτυξης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης