Τελευταία Νέα

Γαλλία: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάλυψαν το 31% της κατανάλωσης ηλεκτρισμού το β΄ 3μηνο

tags :
Γαλλία: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάλυψαν το 31% της κατανάλωσης ηλεκτρισμού το β΄ 3μηνο

Η αύξηση της κατανάλωσης ανανεώσιμης ενέργειας οφείλεται στην απότομη άνοδο της παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας, η οποία κάλυψε περίπου το 20% της κατανάλωσης

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάλυψαν το 31% της γαλλικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας το δεύτερο τρίμηνο, το υψηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1960, σύμφωνα με  ανακοίνωση της επιχείρησης ηλεκτρικής ενέργειας RTE τη Δευτέρα 30/7/2018.
Η RTE, μονάδα της κρατικής EDF, ανακοίνωσε ότι η αύξηση της κατανάλωσης ανανεώσιμης ενέργειας οφείλεται στην απότομη άνοδο της γαλλικής παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας, η οποία κάλυψε περίπου το 20% της κατανάλωσης κατά την περίοδο.
Η χρήση της αιολικής, της ηλιακής και της παραγωγής ενέργειας από βιομάζα, η οποία δεν είχε ξεπεράσει ποτέ το 10%, αυξήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της περιόδου, ανέφερε η RTE, προσθέτοντας ότι η μείωση της ζήτησης κατά το τρίμηνο σε σχέση με το φθινόπωρο και το χειμώνα συνέβαλε στην αύξηση της κατανάλωσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η RTE θα δημοσιεύσει την πλήρη έκθεσή της για το γαλλικό τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το Σεπτέμβριο.
Η Γαλλία εξαρτάται από τους 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες της για πάνω από το 75% των αναγκών της στην ηλεκτρική ενέργεια.
Η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει το μερίδιο της ατομικής ενέργειας στο γαλλικό ενεργειακό μείγμα και να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης