Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Καταδίκη της κινεζικής Sinovel για κλοπή εμπορικών μυστικών της AMSC

tags :
ΗΠΑ: Καταδίκη της κινεζικής Sinovel για κλοπή εμπορικών μυστικών της AMSC

Η υπόθεση αφορά την τεχνολογία που ανέπτυξε η AMSC για να ρυθμίσει τη ροή ηλεκτρικής ενέργειας από ανεμογεννήτριες σε ηλεκτρικά δίκτυα που η Sinovel αγόρασε για τα προϊόντα της

Αμερικανικό δικαστήριο  επέβαλε στην κινεζική κατασκευαστική εταιρεία ανεμογεννητριών Sinovel Wind Group Co Ltd να καταβάλει πρόστιμο 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την καταδίκη της για κλοπή εμπορικών μυστικών από την AMSC στη Μασαχουσέτη.
Ο Αμερικανός περιφερειακός δικαστής Τζέιμς Πέτερσον του Μάντισον στο Ουισκόνσιν καταδίκασε επίσης τη  Sinovel σε ένα χρόνο επιτήρηση, κατά τη διάρκεια του οποίου οφείλει να καταβάλει το ανεξόφλητο υπόλοιπο ενός διακανονισμού ύψους 57,5 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε την Τρίτη.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η Sinovel έχει ήδη καταβάλει στην AMSC, παλαιότερα γνωστή ως American Superconductor Corp, 32,5 εκατομμύρια δολάρια και θα πρέπει να πληρώσει 850.000 δολάρια σε πρόσθετα θύματα κατά τη διάρκεια της περιόδου επιτήρησης.
Η ποινή επιβλήθηκε όταν μια ομοσπονδιακή επιτροπή τον Ιανουάριο βρήκε την Sinovel με έδρα το Πεκίνο ένοχη για συνωμοσία, εμπορική μυστική κλοπή και τέλη δικτύωσηςαπάτης.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε κατηγορίες εναντίον της  Sinovel το 2013 εν μέσω έντονων ανησυχιών για την κλοπή εμπορικών μυστικών των Η.Π.Α. από την Κίνα και μια νομική μάχη στα κινεζικά δικαστήρια που απειλούν την Ayer, με έδρα τη Μασαχουσέτη, εναντίον της Sinovel.
Η υπόθεση επικεντρώθηκε στην τεχνολογία που ανέπτυξε η AMSC για να ρυθμίσει τη ροή ηλεκτρικής ενέργειας από ανεμογεννήτριες σε ηλεκτρικά δίκτυα που η Sinovel αγόρασε για τα προϊόντα της.
Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι η Sinovel είχε συνάψει σύμβαση με την AMSC για περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια σε προϊόντα και υπηρεσίες που θα χρησιμοποιηθούν σε ανεμογεννήτριες που κατασκευάζει.
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η  Sinovel συνωμοτούσε από το 2011 να αποκτήσει πληροφορίες πνευματικής ιδιοκτησίας και εμπορικά μυστικά της AMSC, ώστε να μπορεί να κατασκευάζει ανεμογεννήτριες και να εξοπλίζει τις ήδη υπάρχοντες χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει το AMSC.
Η Sinovel προσέλαβε τον Dejan Karabasevic, υπάλληλο μιας μονάδας AMSC, για να συμμετάσχει στην κινεζική εταιρεία και να αντιγράψει κρυφά πληροφορίες από το σύστημα πληροφορικής της AMSC, συμπεριλαμβανομένου του πηγαίου κώδικα για το PM3000, μέρος του συστήματος ελέγχου της ανεμογεννήτριας, σύμφωνα με κατηγορητήριο.
Στη συνέχεια, η Sinovel ανέθεσε σε πολλούς ανεμογεννήτριες στη Μασαχουσέτη και ενσωμάτωσε σε αυτά λογισμικό που η κινεζική εταιρεία συνέταξε από τον κλεμμένο πηγαίο κώδικα PM3000, ανέφεραν οι εισαγγελείς.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η AMSC έχασε στη συνέχεια περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μετοχές και περίπου 700 θέσεις εργασίας.
Ο Karabasevic, ο οποίος ζει στη Σερβία, καταδικάστηκε σε σχετική υπόθεση στην Αυστρία το 2011.
Οι κατηγορίες των ΗΠΑ εξακολουθούν να εκκρεμούν εναντίον του καθώς  και δύο άτομων που ζουν στην Κίνα και εργάστηκαν για την Sinovel τότε, ο Su Liying, ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης του και ο Zhao Haichun, υπεύθυνος τεχνολογίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης