Η κοινοπραξία Shell - Partners θα κατασκευάσει υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην Ολλανδία

tags :
Η κοινοπραξία Shell - Partners θα κατασκευάσει υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην Ολλανδία

Η κατασκευή του αιολικού πάρκου, το οποίο θα έχει την ικανότητα να τροφοδοτεί περίπου 825.000 νοικοκυριά, θα ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2019, ενώ η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2021

Μια κοινοπραξία με επικεφαλής την ελβετική επενδυτική εταιρεία  Partners Group και την Royal Dutch Shell ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την κατασκευή αιολικού πάρκου 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στο ολλανδικό τμήμα της Βόρειας Θάλασσας.
Η Shell και οι εταίροι της κοινοπραξίας Eneco, Van Oord και Mitsubishi / DGE ανέλαβαν το έργο Borssele 3 και 4 τον Δεκέμβριο του 2016, στην χαμηλότερη εκείνη την εποχή η χαμηλότερη τιμή λόγω απεργίας των 54,50 ευρώ ανά λεπτό ανά ώρα.
Η κατασκευή του αιολικού πάρκου, το οποίο θα έχει την ικανότητα να τροφοδοτεί περίπου 825.000 νοικοκυριά, θα ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2019, ενώ η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2021.
Τον Ιανουάριο, ο Όμιλος Partners απέκτησε ποσοστό 45% στο σχέδιο, αγοράζοντας μερικά μερίδια από τις Shell, Eneco και Mitsubishi.
Μέσω της πώλησης, η Shell μείωσε το μερίδιό της στο 20%. Η θυγατρική της Mitsubishi DGE κατέχει πλέον ποσοστό 15%, ενώ η ενεργειακή εταιρεία Eneco και ο κατασκευαστής ανοικτής θάλασσας Van Oord διαθέτουν το 10% των μετοχών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης