Η Κίνα μειώνει τις τιμές για την παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας

Η Κίνα μειώνει τις τιμές για την παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας
Μείωση 19% στις τιμές για τα αιολικά πάρκα το 2017 και 15% από τα 2018 για την παραγωγή ενέργειας από ανεμογεννήτριες
Η Κίνα μειώνει το ποσό των χρημάτων που πληρώνει για τα ολοκληρωμένα έργα παραγωγής ηλιακής και αιολικής ενέργειας έτσι ώστε οι μειώσεις να αντανακλούν το κόστος κατασκευής,  δήλωσε η Ρυθμιστική Αρχή της χώρας τη Δευτέρα 26/12/2016.
Συγκεκριμένα η Κίνα θα μειώσει τους δασμούς που καταβάλλονται σε ηλιακά πάρκα  19 % το 2017  και  15 % για τους ανεμογεννήτριες  το 2018 σύμφωνα με ανακοίνωση  της  Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων.
Οι αλλαγές  σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg θα βοηθήσουν στη μείωση των επιδοτήσεων που καταβάλλονται σε νέα έργα φωτοβολταϊκών και αιολικής ενέργειας κατά περίπου 6 δισ. γιουάν (863 εκατομμύρια δολάρια) ετησίως, δήλωσε ο ΕΕΑΜ.
Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς οι μέσες τιμές στα ηλιακά πάνελ έχουν πέσει περίπου 30% φέτος  σύμφωνα με στοιχεία από το Bloomberg New Energy Finance, με αποτέλεσμα την μείωση των προσφορών που ηλιακοί προγραμματιστές προσφέρουν για την κατασκευή έργων.
Οι τιμές των ανεμογεννητριών μειώθηκαν επίσης το 2016, σύμφωνα με το BNEF.
Η Κίνα θα ενθαρρύνει επίσης τις τοπικές αρχές να συνεχίσουν να κάνουν χρήση των πλειστηριασμών για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με σκοπό την περαιτέρω μείωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με την ΕΕΑΜ.
Οι μειώσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές  θα είναι μικρότερες σε περιοχές της  Κίνας που έχουν λιγότερο άνεμο και το πιο αδύναμη ηλιακή ακτινοβολία, σύμφωνα με την ΕΕΑΜ. Αυτές  είναι περιοχές επίσης όπου καταναλωτές και βιομηχανία κάνουν χρήση πιο πολύ  χρήση της  ηλεκτρικής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης