Η Statoil θα διερευνήσει τις δυνατότητες για υπεράκτια αιολική ενέργεια στα ανοικτά των ακτών της Νέας Υόρκης

Η Statoil θα διερευνήσει τις δυνατότητες για υπεράκτια αιολική ενέργεια στα ανοικτά των ακτών της Νέας Υόρκης
Η Statoil είναι ο προσωρινός νικητής της μίσθωσης 79.350 στρέμματων στα ανοικτά των ακτών της Νέας Υόρκης με τίμημα 42.469.725 δολάρια.
Η Statoil πρόκειται να διερευνήσει τις δυνατότητες για τη δημιουργία υπεράκτιου αιολικού πάρκου που θα μπορούσε να προσφέρει τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στο Long Island  "μια σημαντική, μακροπρόθεσμη πηγή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας".
Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η Statoil είναι ο προσωρινός νικητής της πώλησης μίσθωσης για 79.350 στρέμματα στα ανοικτά των ακτών της Νέας Υόρκης. Η νικητήρια προσφορά της Statoil ήταν 42.469.725 δολάρια.
"Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε υποβάλει την πλέον ανταγωνιστική προσφορά σε ένα εξαιρετικά ελκυστικό σχέδιο, το πρώτο υπεράκτιο αιολικό project της  Statoil στις Ηνωμένες Πολιτείες," δήλωσε η Irene Rummelhoff, εκτελεστική  αντιπρόεδρος της Statoil για τις νέες ενεργειακές λύσεις.



"Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τις κρατικές υπηρεσίες της Νέας Υόρκης και να συμβάλουμε στην κάλυψη των μελλοντικών ενεργειακών αναγκών της Νέας Υόρκης με την εφαρμογή της εμπειρίας και της μηχανικής τεχνογνωσίας μας», πρόσθεσε ο Rummelhoff.
Η Statoil, δήλωσε ότι η περιοχή μίσθωσης έχει τη δυνατότητα να "φιλοξενήσει" πάνω από ένα γιγαβάτ της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.
"Οι ΗΠΑ είναι μια αναδυόμενη αγορά για την υπεράκτια αιολική με σημαντικό δυναμικό κατά μήκος τόσο στην ανατολική και τη δυτική ακτή," επεσήμανε η Rummelhoff.
Η υπεράκτια αιολική ενέργεια δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος στις Η.Π.Α.
Το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Αμερικής - που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του Rhode Island - ξεκίνησε πρόσφατα εμπορικές δραστηριότητες και τώρα αποστέλλει ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο της Νέας Αγγλίας.
Το Νησί Block Wind Farm είναι 30 μεγαβάτ, με εγκατάσταση πέντε ανεμογεννητριών. Ένα σύστημα υποθαλάσσιου καλωδίου μεταφοράς συνδέει την ενέργεια που παράγεται από το αιολικό πάρκο με το δίκτυο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης