Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στις 21 Οκτωβρίου η ημερίδα της ΡΑΕ για τον πρώτο διαγωνισμό στα φωτοβολταϊκά

Στις 21 Οκτωβρίου η ημερίδα της ΡΑΕ για τον πρώτο διαγωνισμό στα φωτοβολταϊκά
Ο διαγωνισμός εκτιμάται ότι θα γίνει ως τα τέλη Νοεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου και η ισχύς που θα δημοπρατηθεί θα είναι τουλάχιστον 40 MW.
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανακοίνωσε ότι διοργανώνει στις 21 Οκτωβρίου ημερίδα σχετικά με τον πρώτο διαγωνισμό για νέα φωτοβολταϊκά έργα.
Η ημερίδα θα γίνει στις 10 το πρωί στην Αίθουσα Τελετών του κτιρίου Διοίκησης του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Ζωγράφου - ΕΜΠ - κτίριο Διοίκησης)
Στην Ημερίδα θα γίνει συνοπτική παρουσίαση από τη ΡΑΕ του θεσμικού πλαισίου βάσει του οποίου θα διεξαχθεί η πιλοτική ανταγωνιστική διαδικασία, θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές, οι προτεινόμενοι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, η διαδικασία αξιολόγησης/εξέτασής τους, η διαδικασία διεξαγωγής της ανταγωνιστικής διαδικασίας, καθώς επίσης και το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
Θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση με τους συμμετέχοντες.
Η πρόσβαση στον χώρο της Ημερίδας μπορεί να γίνει μέσω μέσων μαζικής μεταφοράς (οδηγίες: http://www.ntua.gr/visit.html) ή με ιδιωτικό μέσο.

Στα τέλη Νοεμβρίου ο διαγωνισμός

Όπως έχει γράψει το worldenergynews.gr, ο διαγωνισμός εκτιμάται ότι θα γίνει ως τα τέλη Νοεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου.
Η ισχύς που θα δημοπρατηθεί θα είναι «τουλάχιστον» 40 MW, καθώς ακόμα δεν έχει ορισθεί το ακριβές μέγεθος. Αυτό θα αποφασισθεί ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί από τους επενδυτές, τόσο για νέα έργα χωρίς άδεια παραγωγής (άνω του 1 MW) όσο και για μικρότερα έργα στα οποία δεν απαιτείται άδεια (κάτω από 1 MW).
Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα φανεί από τις εγγυητικές επιστολές που κατατέθηκαν σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ ως τις 9 Οκτωβρίου, οπότε έληξε η σχετική προθεσμία.
Σημειώνεται ότι το ποσό της εγγυητικής επιστολής είναι 42.000 ευρώ για το πρώτο MW και 21.000 για κάθε ένα από τα υπόλοιπα.
Υπενθυμίζεται ότι η ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή υποβολής προσφοράς είναι 94 €/MWh για τα έργα άνω του 1 MW και 104 €/MWh για τα μικρότερα.
Η μέγιστη επιτρεπόμενη ισχύς ανά υποβαλλόμενη προσφορά έχει ορισθεί στα 10 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης