Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

CNBC: Λαμπρό μέλλον για καθαρή ενέργεια από πλωτές φωτοβολταϊκές συστοιχίες

CNBC: Λαμπρό μέλλον για καθαρή ενέργεια από πλωτές φωτοβολταϊκές συστοιχίες
Από τις πρώτες πλωτές συστοιχίες φωτοβολταϊκών συστημάτων νότια της Αγγλίας αναμένεται να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια 5,8 εκατομμυρίων MW.
Ο ήλιος θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας του πλανήτη μέχρι το 2050, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.
Η Μεγάλη Βρετανία έχει πάει ήδη ένα βήμα παραπέρα, τοποθετώντας τις πρώτες πλωτές συστοιχίες φωτοβολταϊκών συστημάτων νότια της Αγγλίας, από τις οποίες αναμένεται να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια 5,8 εκατομμυρίων MW μόνο κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας.
Όπως είπε ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Alan Whitehead στο CNBC «το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στη μέση αυτού που μπορεί κανείς να περιγράψει μόνο ως ενεργειακή επανάσταση».
Σύμφωνα με τον ιδρυτή και Διευθύνων Σύμβουλο της Lightsource Renewable Energy, Nick Boyle, η οποία εγκατέστησε το πλωτό σύστημα στη θαλάσσια περιοχή της νότιας Αγγλίας, η προβλέψιμη φύση της ηλιακής ενέργειας σημαίνει, ότι δημιουργείται επίσης μια προβλέψιμη ροή εσόδων, γεγονός που την καθιστά ελκυστικό επενδυτικό προϊόν.
Σύμφωνα δε με τον διευθυντή ανάπτυξης της εταιρείας Liv Harder «το κόστος των πάνελ έχει μειωθεί 9 φορές τα τελευταία 5 χρόνια και οι ίδιοι οι τιμές των πλωτήρων θα συνεχίσουν να πέφτουν, καθώς θα κατασκευάζονται όλο και περισσότερες εγκαταστάσεις».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης