Η ΕΤΕπ χρηματοδοτεί με 438 εκατ. ευρώ την κατασκευή θαλάσσιου αιολικού πάρκου στο Βέλγιο

Η ΕΤΕπ χρηματοδοτεί με 438 εκατ. ευρώ την κατασκευή θαλάσσιου αιολικού πάρκου στο Βέλγιο
Το αιολικό πάρκο θα αποτελείται από 44 ανεμογεννήτριες με εκτιμώμενη ισχύ 352 MW
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) χρηματοδοτεί με 438 εκατομμύρια ευρώ την κατασκευή του θαλάσσιου αιολικού πάρκου Norther στα ανοιχτά των ακτών του Βελγίου, συνολικού προϋπολογισμού 1,1 δισ. ευρώ.
Το αιολικό πάρκο θα αποτελείται από 44 ανεμογεννήτριες με εκτιμώμενη ισχύ 352 MW, που ισοδυναμεί με την ηλεκτροδότηση για 1 χρόνο περίπου 324.000 σπιτιών.
Σύμφωνα με την ΕΤΕπ, στο έργο θα χρησιμοποιηθεί μία από τις μεγαλύτερες υπεράκτιες ανεμογεννήτριες στον κόσμο, ισχύος 8 MW, η οποία μπορεί να αυξηθεί κατά 5%, αν οι συνθήκες του ανέμου το επιτρέπουν.
Με την λειτουργία του αιολικού πάρκου θα μειωθούν επίσης οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά περίπου 593.000 τόνους ετησίως.
Η κατασκευή του έργου έχει οριστεί να ξεκινήσει την άνοιξη του 2017 και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2019.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Pim van Ballekom δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει επενδύσει περισσότερα από 880 εκατομμύρια ευρώ σε έργα αιολικής ενέργειας στο Βέλγιο, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια ασφαλής, οικονομικά προσιτή και διαφοροποιημένη πηγή ενέργειας για ένα μεγάλο τμήμα του βελγικού πληθυσμού».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης