Τελευταία Νέα

Η γαλλική EDF εξαγοράζει αιολικό πάρκο στην Σκωτία

tags :
Η γαλλική EDF εξαγοράζει αιολικό πάρκο στην Σκωτία
Εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι η συμφωνία θα μπορούσε να ανέλθει σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ
Η γαλλική EDF αγόρασε αιολικό πάρκο 450 μεγαβάτ (MW) από την ακτή της Σκωτίας από την Mainstream Renewable Power, ανακοίνωσαν  οι εταιρείες την Πέμπτη 3/5/2017.
Το έργο Neart na Gaoithe, το οποίο αναμένεται να αρχίσει να παράγει ενέργεια το 2023, εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 1,8 δισ. λίρες (2,4 δισεκατομμύρια δολάρια) και θα είναι σε θέση να παρέχει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει περίπου 375.000 σπίτια το χρόνο.
"Αυτό αποτελεί ένδειξη της συνεχιζόμενης επένδυσης και ανάπτυξης στη Σκωτία, όπου είμαστε ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα", δήλωσε ο S. Rossi, Διευθύνων Σύμβουλος της βρετανικής επιχείρησης EDF της EDF Energy.
Οι  οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγινα γνωστές, αλλά εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι η συμφωνία θα μπορούσε να ανέλθει σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ (598 εκατομμύρια δολάρια).
Το έργο έχει εξασφαλίσει επιδότηση από την κυβέρνηση της Βρετανίας για την ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγει, με ελάχιστη εγγυημένη τιμή περίπου 114 λίρες ανά MW / ώρα, για 15 χρόνια, περισσότερες από διπλάσιες τρέχουσες  χονδρικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Βρετανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης