Saudi Aramco και GE παραδίδουν την πρώτη ανεμογεννήτρια στη Σαουδική Αραβία

Saudi Aramco και GE παραδίδουν την πρώτη ανεμογεννήτρια στη Σαουδική Αραβία
Οι άκρες των πτερυγίων του στροβίλου θα φθάνουν τα 145 μέτρα σε ύψος και θα παράγει 2,75 μεγαβάτ στην πλήρη ισχύ της
Η πρώτη ανεμογεννήτρια παραδόθηκε στην Σαουδική Αραβία και πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2017.
Η Saudi Aramco, σύμφωνα με το CNBC ανακοίνωσε ότι  η παράδοση του στροβίλου αποτελεί "ιστορικό ορόσημο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας" στην πλούσια σε πετρέλαιο Σααουδική Αραβία.
Η Saudi Aramco, δήλωσε ότι συνεργάσθηκε με τη GE για να δείξει την «βιωσιμότητα» της αιολικής ενέργειας στη Σαουδική Αραβία.
Η ανεμογεννήτρια θα βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Βασιλείου, στο Turaif, και θα παρέχει ισχύ σε Bulk Plant Saudi Aramco εκεί.
Οι άκρες των πτερυγίων του στροβίλου θα φθάνουν τα 145 μέτρα σε ύψος και θα παράγει 2,75 μεγαβάτ στην πλήρη ισχύ της, αρκετή ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες περίπου 250 σπιτιών, δήλωσε η εταιρεία.
«Η Saudi Aramco προωθεί ενεργά την μείωση της ενεργειακής έντασης κατά μήκος της χώρας υποστηρίζοντας υπεύθυνες πολιτικές, την ευαισθητοποίηση και την ενεργειακή καινοτομία," δήλωσε ο Abdulkarim Al Ghamdi, εκτελεστικός διευθυντής για συστήματα ισχύος της Saudi Aramco.
Η Σαουδική Αραβία ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου θέλει να ενισχύσει την ανανεώσιμη  ενέργεια . Σύμφωνα με το σχέδιο  Saudi Vision 2030, οι αρχές έχουν θέσει ως στόχο να παράγει 9,5 γιγαβάτ ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030.
"Με την άφιξη της πρώτης GE ανεμογεννήτριας στη χώρα αποδεικνύουμαι την ισχυρή μας δέσμευση να υποστηρίξουμε το στόχο της διαφοροποίησης του ενεργειακού μείγματος"  δήλωσε ο Hisham Albahkali, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της GE για τη Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν.
"Αυτό είναι ένα βαρυσήμαντο γεγονός που υπογραμμίζει ότι η παραγωγή αιολικής ενέργειας στο Βασίλειο είναι «πραγματική» και προαναγγέλλει μια νέα εποχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που δείχνει ξεκάθαρα στον κόσμο ότι λαμβάνονται μέτρα για τη στήριξη των ανανεώσιμων στόχων της Saudi Vision 2030» πρόσθεσε ο Albahkali.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης