Στην κινεζική Sumec Group έναντι 215 εκατ. ευρώ, έργα ΑΠΕ 100 MW του εφοπλιστή Λογοθέτη

Στην κινεζική Sumec Group έναντι 215 εκατ. ευρώ, έργα ΑΠΕ 100 MW του εφοπλιστή Λογοθέτη
Ο όμιλος Libra διαπραγματεύεται την μεταβίβαση ακόμη ενός «πακέτου» αιολικών πάρκων στο αμερικάνικο fund Fortress
Ενισχύεται η κινεζική παρουσία στην ελληνική ενεργειακή αγορά καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ολοκληρώθηκε η εξαγορά από την κινεζική Sumec Group, πακέτου φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 100 MW  που ανήκαν σε εταιρίες του ομίλου Libra του  εφοπλιστή Γιώργου Λογοθέτη.
Το τίμημα ανήλθε σε 215 εκατ. ευρώ και αφορά φωτοβολταϊκά ισχύος 60 MW αξίας περίπου 125 εκατ. ευρώ και αιολικά ισχύος 40 MW, αξίας 90 εκατ. ευρώ.   
Υπενθυμίζεται ότι η Sumec Group είναι ο κινεζικός κολοσσός με τον οποίο η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες», εταιρία 100% θυγατρική της ΔΕΗ,  υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας στις 23 Αυγούστου 2017.
Το μνημόνιο μεταξύ άλλων αφορά στην ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών και ειδικότερα εξοικονόμησης ενέργειας, τομέα, στον οποίο η Sumec Group έχει πλούσια δραστηριότητα και εμπειρία.
Οι εκπρόσωποι της κινεζικής εταιρείας, με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου με την «ΔΕΗ – Ανανεώσιμες» είχαν δηλώσει ότι στόχος τους είναι να γίνει η Ελλάδα βάση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της κινεζικής εταιρείας με την ίδια τη ΔΕΗ στον τομέα της παροχής ενεργειακών υπηρεσιών.

Νέα συμφωνία πώλησης ΑΠΕ στα σκαριά

Πρέπει να σημειωθεί εξάλλου ότι ο όμιλος Libra βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές και με το αμερικανικό fund Fortress για την πώληση αιολικών, συνολικής ισχύος 180 MW, έναντι τιμήματος, που προσεγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ.
Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Fortress, με την οποία ο όμιλος Λογοθέτη διαπραγματεύεται την πώληση 180 MW αιολικών, είναι ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά fund και διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των  70 δισ. ευρώ, για επενδύσεις  σε όλο τον κόσμο, κυρίως στη Βόρεια Αμερική.
Στην Ελλάδα η Fortress κατέχει έμμεσες συμμετοχές στις εταιρείες Yγεία, Vivartia, Attica Συμμετοχών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης