Τελευταία Νέα

Και νέο έργο ηλιακής ενέργειας σχεδιάζει το Μαρόκο – Στόχος ο περιορισμός των εισαγωγών ενέργειας

Και νέο έργο ηλιακής ενέργειας σχεδιάζει το Μαρόκο – Στόχος ο περιορισμός των εισαγωγών ενέργειας
Ενδιαφέρον από Engie, EDF,Acwa για το ηλιακό έργο Midelt
Το Μαρόκο σχεδιάζει να κατασκευάσει εργοστάσια παραγωγής επιπλέον  800 μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας, λίγους μήνες μετά την προσέλκυση προσφορών για το έργο Midelt, καθώς η βορειοαφρικανική χώρα προσπαθεί να περιορίσει τις εισαγωγές ενέργειας.
Οι αρχικές προσφορές για το έργο Noor PV II θα ανακοινωθούν σε "λίγους μήνες", ανακοίνωσε σε συνέντευξη ο Obaid Amrane, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Μαροκινής Υπηρεσίας για την Αειφόρο Ενέργεια.
Το έργο θα περιλαμβάνει μονάδες σε διάφορες τοποθεσίες. Το Μαρόκο μπορεί να εκδίδει εγχώρια ή διεθνή ομόλογα για τη χρηματοδότηση του έργου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2020 επεσήμανε.
Το Μαρόκο αποτελεί μέρος μιας περιφερειακής επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με σχέδια να παράγει το 52% της ηλεκτρικής ενέργειας από την ηλιακή, την αιολική και τη υδροηλεκτρική ενέργεια μέχρι το 2030 από 34%  που είναι σήμερα, σύμφωνα με τον Amrane.
Τον Δεκέμβριο, η γαλλική εταιρία Engie SA, η EDF Energies Nouvelles και η ACWA Power International με έδρα το Ριάντ, ηγήθηκαν κοινοπραξιών  για το ηλιακό έργο Midelt των 800 μεγαβάτ.
Η χώρα  αρχίζει επίσης την κατασκευή φέτος σε 850 μεγαβάτ αιολικής ενέργειας.
Το Μαρόκο σχεδιάζει να προσθέσει 6 gigawatts εγκατεστημένης δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών, αιολικών και υδροηλεκτρικών - μεταξύ 2018 και 2030, δήλωσε ο Amrane..

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης