ΗΠΑ: Η SunPower εξαγοράζει την SolarWorld μετά του δασμούς Trump στις εισαγωγές πάνελ

ΗΠΑ: Η SunPower εξαγοράζει την SolarWorld μετά του δασμούς Trump στις εισαγωγές πάνελ
Μετά την ανακοίνωση η  μετοχή της SunPower ενισχύθηκε πάνω από 12% στο Nasdaq
Η SunPower Corp ανακοίνωσε την Τετάρτη 18/4/2018 ότι θα εξαγοράσει την  SolarWorld Αμερικής, επεκτείνοντας την εγχώρια παραγωγή, καθώς επιδιώκει να αποτρέψει τον αντίκτυπο των δασμών της κυβέρνησης Trump στις εισαγωγές πάνελ.
Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.
Μετά την ανακοίνωση η  μετοχή της SunPower ενισχύθηκε πάνω από 12% στο Nasdaq στο ανώτατο επίπεδό τους από τότε που ο πρόεδρος Donald Trump επέβαλε δασμούς 30% σε εισαγόμενους ηλιακούς συλλέκτες τον Ιανουάριο.
Η SunPower εδρεύει στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του εργοστασίου της βρίσκεται στις Φιλιππίνες και το Μεξικό.
Σύμφωνα με το Reuters η συμφωνία είναι μια νίκη για τις προσπάθειες της κυβέρνησης Trump να αναβιώσει την παραγωγή ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ μέσω των δασμών.
 Η SunPower θα κατασκευάσει τα φθηνότερα πάνελ της σειράς "P", τα οποία ανταγωνίζονται πιο άμεσα με τα κινεζικά προϊόντα, στο εργοστάσιο της SolarWorld στο Hillsboro του Όρεγκον.
"Ο χρόνος είναι σωστός για την SunPower να επενδύσει στην κατασκευή των ΗΠΑ", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Tom Werner.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης