Τελευταία Νέα

Ινδία και Βρετανία επενδύουν 711 εκατ. δολ σε Επενδυτικό Ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Ινδία και Βρετανία επενδύουν 711 εκατ. δολ σε Επενδυτικό Ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
Οι επενδύσεις θα καλύψουν όλες τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια
Η Lightsource BP και το ινδικό ιδιωτικό επενδυτικό ταμείο Everstone Group ανακοίνωσαν την Τετάρτη 18/4/2018 τη δημιουργία ενός ταμείου ύψους 500 εκατομμυρίων λιρών (711 εκατ.  δολ.) για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και καθαρή τεχνολογία στην Ινδία.
Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο, που ονομάζεται Green Growth Equity Fund (GGEF), ξεκίνησε με αρχικά με 240 εκατ.  λίρες, που μοιράζονται εξίσου η βρετανική και η ινδική κυβέρνηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιριών.
Το αμοιβαίο κεφάλαιο έχει ως στόχο να αυξήσει την επένδυσή του στα 500 εκατομμύρια λίρες με την συμμετοχή θεσμικών επενδυτών καθώς και μια "σημαντική επένδυση" από την Lightsource και την Everstone, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lightsource BP Nick Boyle στο Reuters.
Οι επενδύσεις θα καλύψουν όλες τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια καθώς και οι χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όπως οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, επεσήμανε ο Boyle.
Η Ινδία είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές καθαρής ενέργειας.Έχει σήμερα περίπου 60 gigawatts (GW) εγκατεστημένης ανανεώσιμης δυναμικότητας, αλλά σχεδιάζει να προσθέσει επιπλέον 115 GW έως το 2022, επενδύσεις οι οποίες θα μπορούσαν να ανέλθουν τουλάχιστον σε 125 δισ. δολάρια.
Η BP απέκτησε ποσοστό συμμετοχής 43% στη Lighthouse το περασμένο έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης