Τελευταία Νέα

Deals όσο μια… Ισλανδία «έκλεισαν» για τις Ανανεώσιμες στις ΗΠΑ το 2017

Deals όσο μια… Ισλανδία «έκλεισαν» για τις Ανανεώσιμες στις ΗΠΑ το 2017
Οι αναγγελθείσες συμφωνίες πέρυσι ισοδυναμούσαν με σχεδόν 2,8 gigawatts καθαρής ενέργειας, περίπου ίση με την ισχύ όλων των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στην Ισλανδία
Η υποστήριξη της Αμερικής για καθαρή ενέργεια επεκτείνεται πέρα από τους πρωτοπόρους της μεγάλης τεχνολογίας όπως η Apple και η Google.
Οι εταιρείες υπέγραψαν συμφωνίες που υποστηρίζουν την ανάπτυξη 2,8 gigawatts νέας ανανεώσιμης ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση του Rocky Mountain Institute που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη 12/4/2018.
Αυτό είναι σχεδόν ισοδύναμο με την ικανότητα όλων των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στην Ισλανδία -, μια χώρα που παράγει σχεδόν όλη την ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.
Συνολικά  2017  είναι το δεύτερο καλύτερο έτος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας των ΗΠΑ.
Σηματοδοτεί επίσης την επιτάχυνση της τάσης που καταγράφεται με  τα 9 gigawatts νέας καθαρής ενέργειας που διακινείται σε απευθείας σύνδεση στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2013.
"Είναι μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, όπου η δυναμική  έχει αρχίσει να γίνεται πράξη", δήλωσε στο CNBC ο Kevin Haley, διευθυντής στο Business Renewables Center του Ινστιτούτου Rocky Mountain, το οποίο βοηθά τις εταιρείες να υιοθετήσουν καθαρή ενέργεια.



Εταιρείες όπως η Google, η Apple και το Facebook υπογράφουν έναν σχετικά νέο τύπο συμφωνίας που υποστηρίζει νέα έργα ανανεώσιμης ενέργειας των ΗΠΑ.
Περισσότερες από 50 εταιρείες από διάφορους τομείς εισήλθαν στην αγορά της Βορείου Αμερικής τα τελευταία πέντε χρόνια.
 Πριν από μια δεκαετία, μόνο τέσσερις εταιρείες - η Apple, η Google, η SC Johnson και η Walmart - είχαν υπογράψει νέο τύπο συμφωνίας για την αγορά ανανεώσιμης ενέργειας.
Η υιοθέτηση των συμφωνιών ήταν αργή εν μέρει επειδή είναι αρκετά περίπλοκη. Δεν περιλαμβάνουν στην πραγματικότητα τη μετάδοση ανανεώσιμης ενέργειας απευθείας από σταθμούς παραγωγής ενέργειας σε εταιρικές εγκαταστάσεις ή την τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών και ανεμογεννητριών στο εργοτάξιο - παρόλο που αυτό επιλέγουν ορισμένες εταιρείες.
Αντ 'αυτού, οι διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Επιχειρηματικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αναφέρουν ότι οι εταιρείες συνάπτουν συμφωνίες για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από τους παραγωγούς, οι οποίες υποστηρίζουν άμεσα την ανάπτυξη νέων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως οι αιολικές και οι ηλιακές εκμεταλλεύσεις.



Ο τομέας της τεχνολογίας παραμένει ο μεγαλύτερος αγοραστής καθαρής ενέργειας, αλλά η Silicon Valley δεν κυριαρχεί πλέον στις αγορές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως συνέβαινε νωρίτερα.
Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών όπως η T-Mobile και η AT & T και οι εταιρείες που κατασκευάζουν καταναλωτικά αγαθά, όπως η General Mills και η Nestle, εμφανίστηκαν ως οι μεγάλοι αγοραστές.
 Τώρα, οι χρηματοοικονομικές εταιρείες όπως οι Goldman Sachs και J.P. Morgan Chase και οι παίκτες της βαριάς βιομηχανίας όπως η Cummins μπαίνουν στο παιχνίδι.
Από τις 19 συμφωνίες αγοράς ανανεώσιμης ενέργειας που ανακοινώθηκαν πέρυσι, 14 από τις εταιρείες ήταν αγοραστές για πρώτη φορά, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Επιχειρηματικών Ανανεώσιμων Πηγών.


Οι εταιρείες έχουν πλέον υπογράψει συμφωνίες στις μισές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτείων, από μόλις επτά πολιτείες πριν από πέντε χρόνια.
Το Τέξας, ο εθνικός ηγέτης στην αιολική ενέργεια, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 31 συμφωνίες που υπογράφηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης