Γαλλία: Τις επόμενες μέρες οι αποφάσεις για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Γαλλία: Τις επόμενες μέρες  οι αποφάσεις για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα
Τα σχέδια αφορούν τη δημιουργία 3.000 μεγαβάτ αιολικής ενέργειας ανοικτής θαλάσσης σε έξι περιοχές στη δυτική ακτή της Γαλλίας που ανατέθηκαν το 2012 και το 2014
Η γαλλική κυβέρνηση θα αποφασίσει για το μέλλον των σχεδιαζόμενων υπεράκτιων αιολικών πάρκων τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε το λόμπι ανανεώσιμης ενέργειας SER.
Τον περασμένο μήνα, η γαλλική γερουσία απέρριψε μια κυβερνητική πρόταση για επαναδιαπραγμάτευση και ενδεχομένως ακύρωση σχεδίων για τη δημιουργία 3.000 μεγαβάτ αιολικής ενέργειας ανοικτής θαλάσσης σε έξι περιοχές στη δυτική ακτή της Γαλλίας που ανατέθηκαν το 2012 και το 2014.
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εξετάζει τρόπους μείωσης του κόστους των έργων, τα οποία έχουν καθυστερήσει εδώ και χρόνια λόγω των τοπικών αντιδράσεων και των οποίων οι τιμές είναι πλέον εκτός σύνδεσης με την αγορά.
Το SER ανακοίνωσε  ότι αναμένει από τον πρωθυπουργό Edouard Philippe να αποφασίσει για τις offshore συμβάσεις "σε λίγες μέρες".
Η Γαλλία χορήγησε το 2012 σε δύο κοινοπραξίες, μία από την EDF και μία από την ισπανική Iberdrola  συνδυασμένη υπεράκτια χωρητικότητα 2.000 MW, που αντιπροσωπεύει επένδυση περίπου 7 δισ. ευρώ.
Ακολουθήθηκε το 2014 διαγωνισμός για 1.000 MW, αξίας περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, που κέρδισε η Engie.
Και στις δύο προσφορές δόθηκαν συμβάσεις πώλησης ισχύος περίπου 200 ευρώ ανά MW για 20 χρόνια.
Αλλά από τότε οι τιμές για την υπεράκτια αιολική ενέργεια βρίσκονται στο ήμισυ και η γαλλική ρυθμιστική αρχή ενέργειας CRE επέκρινε το υψηλό κόστος των προγραμματισμένων επιδοτήσεων, το οποίο εκτιμάται ότι ανέρχεται συνολικά στα 40,7 δισ. ευρώ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης